Af - 28/04-16 11:33

Nu bliver det snart meget nemmere at hoppe på NemID med mobilenNu bliver det snart meget nemmere at hoppe på NemID med mobilen

Nets laver om i systemet, så bankerne snart har mulighed for at tilbyde deres kunder at komme hurtigere og nemmere ind på netbank med mobilen.

Bildstrecke im Grossformat »

Før var det seks tegn i en pose blandede bolcher af bogstaver, tal og specialtegn. Nu kan du snart nøjes med fire hurtige tal. Nets gør det snart muligt at logge på NemID med mobilen ved bare at taste det rent hypotetiske tal 3468.

Sådan lyder det fra nets, der forsikrer, at sikkerheden vil forblive uændret på trods af, at det nu går fra seks til fire tast.

Ejer ser gerne Nets på børsen inden for snarlig fremtid
Ejer ser gerne Nets på børsen inden for snarlig fremtid

- Selvom det nu bliver nemmere at logge på NemID, så forbliver sikkerheden på samme niveau, siger presserådgiver hos nets, Ulrik Marschall, til metroxpress.

Han fortæller videre, at det alligevel ikke er selve koden, de oplever som den store trussel. Det er typisk phishing eller hvor computere bliver overtaget. Og så er koden jo alligevel lokket ud af personen, påpeger han.

Nets: Færre danskere bliver snydt af falske mails
Nets: Færre danskere bliver snydt af falske mails

Grunden til, at nets nu indfører den nye metode, er, at deres kunder - altså bankerne - oplever, at unge bruger smartphones og tablets til at logge ind i en stigende grad. Derfor gør de det nu nemmere.

- Vi giver her i medio juni bankerne mulighed for at tilbyde deres kunder muligheden for at få en kode med fire tal på deres mobile enheder. Vi forventer, at bankerne i løbet af året vil videreføre dette tilbud, siger Ulrik Marschall.

LÆS OGSÅ: Har du et kontaktløst Dankort? Så vær opmærksom på dette

LÆS OGSÅ: Sms-koder skal gøre nethandel med dankort mere sikker

LÆS OGSÅ: Nets vil gøre mobiltelefonen til det nye dankort

LÆS OGSÅ: Odense Kommune sender unge i NemID-skole

LÆS OGSÅ: NemID advarer mod falske emails: De prøver at snyde dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx