29/11-17 15:21; Opdateret: 29/11-17 15:54

DR vil lukke tv-kanal for de unge på almindeligt tvDR vil lukke tv-kanal for de unge på almindeligt tv

Det er DR's ambition at lukke tv-kanal og styrke streamingtjenesten i den kommende medieforligsperiode.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Mads Claus Rasmussen)

København. DR vil lukke flere tv-kanaler i forbindelse med det kommende medieforlig, som Folketingets politikere inden længe skal til at forhandle.

Kanalerne skal fremover alene være tilgængelige på DRs streamingtjeneste, DR TV, fordi det kun er få af seerne, som ser kanalerne på almindeligt tv.

Det skriver public service-institutionen på sin hjemmeside.

Det drejer sig ifølge TV2 om børnekanalen DR Ultra, som DR på forhånd har meldt ud skal lukkes, og DR3, som henvender sig til unge.

Samtidig skal ressourcerne prioriteres anderledes, og der skal satses på færre programmer med højere kvalitet.

DR vil også udvikle streamingtjenesten, så den adskiller sig fra kommercielle streamingtjenester som eksempelvis Netflix.

En public service-algoritme skal guide seerne videre til indhold, "der overrasker og udfordrer, så tjenesten fungerer som et helstøbt public service-tilbud", skriver DR.

- Noget af det, som alle danskere i dag sætter så stor pris på - det danske indhold - kan meget hurtigt blive truet, lyder det.

- Jo mere de internationale tjenester fylder i danskernes liv, jo mere tid bruger befolkningen på udenlandsk indhold, og jo større er behovet for, at andre trækker i den anden retning.

Med kulturminister Mette Bock (LA) i spidsen vil regeringen, inden forhandlingerne om medieforliget går i gang, komme med et konkret forslag til, hvordan DR skal se ud i fremtiden.

I regeringsgrundlaget står der, at DR skal fokuseres og beskæres.

Formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, har meldt ud, at han ønsker at afskaffe licensen og spare 25 procent af DR's budget.

Besparelsen skal hentes i den periode, det næste medieforlig kommer til at løbe over. Det svarer til cirka 900 millioner kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx