Af Lars Dinesen - 07/09-15 16:50

EU på vej med milliardstøtte til kriseramte landmændEU på vej med milliardstøtte til kriseramte landmænd

EU-Kommissionen vil målrette en støttepakke på i alt 3,7 milliarder kroner til EU's kriseramte landmænd.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Frandsen Finn)

EU-Kommissionen vil støtte medlemslandenes kriseramte landmænd med et milliardbeløb, der især skal målrettes mælkebønderne.

Det foreslår EU-Kommissionens næstformand, Jyrki Katainen, mandag på et ekstraordinært landbrugsministermøde i Bruxelles.

- Denne pakke vil gøre det muligt med det samme at frigøre 500 millioner euro (godt 3,7 milliarder kroner, red.) i EU-midler, som kan bruges til støtte for landmændene, siger Katainen, der kalder støttepakken "et robust og beslutsomt" svar på krisen.

GALLERI: Vrede landmænd indtager Paris's gader - i traktor
GALLERI: Vrede landmænd indtager Paris's gader - i traktor

Økologiske mælkebønder dropper Arla i stor stil
Økologiske mælkebønder dropper Arla i stor stil

Ministrene mødes, samtidig med at flere tusinde vrede europæiske landmænd demonstrerer i gaderne i Bruxelles i protest mod, at de ikke kan få økonomien til at hænge sammen i deres landbrug.

EU-Kommissionen siger, at den vil forsøge at målrette den ekstraordinære støtte til landmændene, så den dækker de særlige forhold i de enkelte medlemslande bedst muligt.

Nu stiger prisen på mælk
Nu stiger prisen på mælk

- Når vi afgør fordelingen af denne støtte, vil vi sikre en fair, målrettet og effektiv fordeling, så den især kommer til gode for de medlemslande og de landmænd, der er hårdest ramt af markedsudviklingen, siger Jyrki Katainen.

LÆS OGSÅ: Troels Lund holder fast i lovet pengetank til landbrug

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx