23/01-16 11:13; Opdateret: 23/01-16 12:35

To ministre skal forsvare smykkeloven i BruxellesTo ministre skal forsvare smykkeloven i Bruxelles

Både Kristian Jensen og Inger Støjberg skal mandag stå på mål for Danmarks omstridte smykkelov.

storybild

Venstres Kristian Jensen og Inger Støjberg. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det måske mest misforståede lovforslag i danmarkshistorien. Sådan har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) betegnet L87, også kendt som smykkeloven, som har vakt opsigt langt ud over de danske grænser.

EU-Parlamentet afkræver den danske regering en forklaring. Og mandag tropper både udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V) op i Bruxelles, hvor parlamentets borgerrettighedsudvalg har inviteret regeringen til debat om loven.

Kommentator: Støjberg betaler en høj pris for smykkelov
Kommentator: Støjberg betaler en høj pris for smykkelov

Formålet er ifølge Kristian Jensen at give de europæiske kolleger et andet billede af det omdiskuterede lovforslag om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande.

- Regeringen lægger vægt på, at Europa-Parlamentet får et retvisende indtryk af de nye danske regler. Ingen har interesse i, at myterne får lov til at florere, siger han i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, udenrigsministeren skal stå på mål for stramningerne. Da han torsdag var til høring om menneskerettigheder ved FN's Menneskerettighedskomité, blev der også spurgt ind til smykkeloven.

- Det, synes jeg, er glimrende, fordi det giver en mulighed for, at vi kan svare igen på kritikken og rette op på nogle af de misforståelser, der har været rundt omkring, sagde Kristian Jensen efterfølgende til Ritzau.

Smykkelov skal præciseres
Smykkelov skal præciseres

Når regeringen vælger at sende to ministre af sted, hænger det ifølge politisk redaktør Elisabet Svane fra Fyens Stiftstidende sammen med, at Støjberg er kendt for at tale klart og sige, hvad hun mener. Og det er ikke altid en fordel på den internationale scene.

- Derfor skal Jensen mandag være diplomaten i Bruxelles, mens Støjberg skal forklare, hvad det er med Danmark og asylansøgerne og smykkerne, skriver hun i en analyse.

L87 skal tredjebehandles i folketingssalen tirsdag. Parlamentsudvalget i Bruxelles har sat de to ministre i stævne mandag klokken 15.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx