Af - 07/06-16 15:17; Opdateret: 07/06-16 20:16

Hård kritik af Hjallerup Marked: - Det er dyremishandling!Hård kritik af Hjallerup Marked: - Det er dyremishandling!

Hjallerup Marked er blevet mødt af en shitstorm på Facebook, hvor særligt behandlingen af markedets heste får mange op i det røde felt.

Bildstrecke im Grossformat »

Hjallerup Marked i Nordjylland er kommet i stærk modvind på Facebook, hvor flere brugere udtrykker deres vrede over den måde, hestene blev behandlet på ved weekendens marked.

Kritikken går blandt andet på, at hestene ikke fik skygge og vand nok, og at der ikke blev holdt ordentligt opsyn med dem, mens de stod bundet.

Kvinde bandt tape om sin hunds mund: Her er hendes straf
Kvinde bandt tape om sin hunds mund: Her er hendes straf

Et af de mest delte opslag indeholder et billede af to mænd og en shetlands-pony. Den ene mand rider på den lille pony, der af gode grunde ser ud til at have svært ved at bære hans vægt:

Billedet er taget af en udsendt fra foreningen Nyt Hesteliv, der arbejder for at hjælpe heste i nød. Foreningens formand, Janne Junker, er forarget over behandlingen af dyrene på årets marked. Faktisk mener hun slet ikke, at dyrene skal stå på markedspladserne under nogen omstændigheder.

- Der skal slet ikke være dyr på markedspladserne, for de er bange, stressede og bliver generelt dårligt behandlet. De står i bagende sol, og mange af dem får ikke det vand, de skal have, siger Janne Junker til Metroxpress og tilføjer:

- Heste er flugtdyr, så det er helt mod deres natur, at de skal stå bundet på den måde. Det er ubehageligt for dem, at de ikke kan komme væk, når de bliver bange. Ligegyldigt hvad bør sådan nogle markeder slet ikke eksistere. Det er simpelthen mishandling af dyrene, at de skal stå derude.

Mishandling af dyr straffes dobbelt så hårdt fremover
Mishandling af dyr straffes dobbelt så hårdt fremover

Hjallerup Marked nægter imidlertid, at dyrene på markedet led overlast, og fastslår, at der blev ført opsyn med dem døgnet rundt.

- På Hjallerup Marked har vi en veterinærdyrlæge til at tilse dyrene 24 timer i døgnet. Derudover har vi også et meget tæt samarbejde med dyreværnsorganisationer, der er til stede på samtlige markedsdage for at tilse dyrene, siger PR-ansvarlig, Lars K. Nielsen, der understreger, at de offentlige myndigheder intet havde at bemærke i forhold til årets marked.

Samtidig tager han skarp afstand fra billedet af de to mænd og ponyen.

- Mage til kæmpeidioter skal man lede længe efter. Alle omkring Hjallerup Marked tager naturligvis stærk afstand fra det. Det er idioti ud over alle grænser. Men man må også bare konstatere, at når voksne mennesker kan finde på sådan noget, handler det ikke så meget om, at det er sket på Hjallerup Marked, men at de er totalt åndssvage, siger han.

Du kan se et udpluk de billeder, som Nyt Hesteliv tog under Hjallerup Marked 2016, i toppen af artiklen.

Dyrevenner glade for hårdere kurs mod dyremishandling
Dyrevenner glade for hårdere kurs mod dyremishandling

Først blev hun lagt for had i hele verden. Nu risikerer hun fængsel
Først blev hun lagt for had i hele verden. Nu risikerer hun fængsel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

De ryddede op i bedstefars hus: Han...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Politiet advarer efter masseuheld:...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx