Af Jesper Vestergaard Larsen - 08/12-17 22:54

Mariannes søn lænsede statskassen for 37 millioner kroner: - Jeg er chokeretMariannes søn lænsede statskassen for 37 millioner kroner: - Jeg er chokeret

Mariannes søn blev i går dømt for at have snydt SKAT for 37,4 millioner kroner.

storybild

Han har været i krig for Danmark, kørt taxa og har levet et liv på første klasse i USA. I går blev Torben Wulff Dileng idømt fem års fængsel for at have snydt den danske statskasse for 37,4 millioner kroner.

Torben Wulff Dileng var kun fire år gammel, da han første gang fortalte sin mor om sine fremtidsdrømme. Når familien kørte ind til København ad Lyngbyvejen så han betaget op på de store, blinkende reklamer, der oplyste Hans Knudsens Plads.

»Han sagde: Mor, når jeg bliver stor, vil jeg bo i et land, hvor der er så mange reklamer,« fortæller Marianne.

I går blev hendes søn idømt fem års fængsel for at have lænset den danske statskasse for 37,4 millioner kroner. Svindlen foregik fra hans hjem i Greensboro, Georgia, en luksusvilla med fem værelser, fem badeværelser og udsigt til sø og skov. Huset er nu sat til salg for 719.000 dollars.

En 68-årige tidligere ansat i SKAT, Sven Jørgen Nielsen, blev idømt seks års fængsel i samme sag. Begge nægter sig skyldige og ankede dommen på stedet. Torben Wulff Dielengs mor ved ikke, om hendes søn er skyldig eller ej.

»Han nægter. Du må ikke spørge mig, om det er rigtigt eller forkert. Jeg kan ikke svare på det. Jeg kan sige, at det er min søn. Og uanset hvad, er han stadig min søn,« siger Marianne.

Hun fortæller, at Torben Wulff Dieleng voksede op i et godt hjem.

»Det var gode kår. Han manglede ikke noget,« fortæller hun.

Som ung var Torben Wulff Dileng på High School i USA, og han kom kun hjem, fordi hans mor insisterede.

Han tilmeldte sig HF i Espergærde, men det var ikke noget for ham at analysere H.C. Andersens eventyr, og derfor meldte han sig i stedet til militæret. Marianne fortæller, at han var udsendt som konstabel på Olfert Fischer under Golfkrigen, og at han fortsatte sin militære karriere efter han kom hjem.

På et tidspunkt valgt Torben at flytte til USA med sin kone og børn. I retten er det kommet frem, at han har investeret i adskillige ejendomme i USA. Det er også kommet frem, at han var en ivrig golfspiller i nogle af USA's dyreste golfklubber og at han jævnligt gav sine venner pengegaver.

Marianne fortæller til BT, at hun ikke mærkede noget til sønnens store forbrug.

»Jeg er lige så chokeret som alle andre. Jeg har aldrig mærket noget specielt stort forbrug,« siger hun.

Hvordan er det som mor at have en søn, der er involveret i sådan en sag?

»Jeg er en rimelig kontant kvinde. Jeg siger, at hvis man er involveret i noget, så må man også stå til ansvar. Så er det sagt. Men hvor meget og hvor lidt han er involveret, ved jeg ikke. Jeg har selvfølgelig besøgt ham under varetægtsfængslingen, men vi kan ikke snakke om det, fordi det er overvåget besøg,« fortæller Marianne.

Torben Wulff Dileng har gennem hele retssagen nægtet sig skyldig og hævdet, at han har tjent pengene ved pokerspil. Han har ikke villet sige, hvem han spillede med. Begge de dømte ankede sagen på stedet.

BT kender Mariannes fulde navn, men hun har ønsket kun at medvirke med sit fornavn.

Sven Jørgen Nielsen og Torben Wulff Dileng er dømt for groft bedrageri og skatteunddragelse. Det er ifølge rettens afgørelse sket ved at Sven Jørgen Nielsen i en periode fra 2007 og 2011 overførte i alt 37, 4 millioner kroner fra SKAT til sin gamle ven Torben Wulff Dileng ved at godkende refusioner af udbytteskat. Pengene blev overført til et skattely i Caribien. Sagen udspringer af en langt større sag, hvor 189 amerikanske pensionsselskaber og 29 selskaber med adresse i Malaysia uberettiget har fået udbetalt 12,3 milliarder kroner fra den danske statskasse. Den formodede hovedmand i den sag, er stadig på fri fod.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Stort salg vakler: Kendt dansker kan...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx