Af - 31/07-14 11:34; Opdateret: 31/07-14 14:55

Revet væk: Danmark er løbet tør for blæsereRevet væk: Danmark er løbet tør for blæsere

Du kan få svært ved at finde en bord- eller gulvventilator i sommervarmen. Lige fra Bauhaus til Bilka melder udsolgt.

storybild

(Billede: Polfoto)

Opdatering: Elgiganten oplyser til metroxpress, at de har fået fat i 1.000 ekstra blæsere. De håber, at de første eksemplarer kan være klar i nogle af deres butikker i løbet af fredagen, men de vil ikke blive udbudt på deres hjemmeside.

Hvis du ikke allerede har fået fingrene i en blæser til dit varme kontor eller hjem, så får du svært ved at finde en hos Danmarks største varehuse.

De seneste ugers høje temperaturer har nemlig gjort, at den billige køler er blevet revet væk.

Slut med ekstremt vejr: Nu bli'r det 'normal' sommer
Slut med ekstremt vejr: Nu bli'r det 'normal' sommer

Alene hos Harald Nyborg er mere end 5.000 bord- og gulventilatorer blevet langet over disken, og allerede for tre uger siden måtte kæden melde udsolgt.

- Vi kunne have solgt dobbelt så mange, for vi har vel cirka fået lige så mange henvendelser, som vi har solgt ventilatorer. Det ærgrer man sig selvfølgelig lidt over, men vi bestiller jo et halvt år før, så det er altid svært. Vi kunne også have stået tilbage med 1.000, hvis det havde været en dårlig sommer, siger souschef Tom Skøtt fra Harald Nyborgs webbutik til metroxpress.

Ny fantastisk prognose: Så lækker bliver august
Ny fantastisk prognose: Så lækker bliver august

Harald Nyborg får ikke flere blæsere hjem i år. Det gør Dansk Supermarked, der fast sælger de elektroniske blæsere i Føtex og Bilka, til gengæld. Det kan dog have lange udsigter, fortæller kommunikationskonsulent Martin Møller Aamand.

- Vi har udsolgt. Vores lagere er tomme. Der har især været rift om at få en blæser eller ventilator til hjemmet eller kontoret de sidste to-tre uger med den hedebølge, siger han og fortsætter:

- Vores indkøbere har gjort, hvad de kunne, men ingen leverandører kan levere dem. Det er et problem i hele Europa. Vi får dem hjem igen, men jeg ved ikke hvornår. De er jo ikke til meget gavn til vinter. Når de bliver produceret i Østen, tager det jo tid at få dem herop.

Fuld af tilsætningsstoffer: Denne is smelter ikke i varmen
Fuld af tilsætningsstoffer: Denne is smelter ikke i varmen

Landets 16 Bauhaus-varehuse har også udsolgt af bordventilatorer, ligesom en hurtigt søgning på Elgigantens hjemmeside viser, at de har udsolgt af deres bordvifte.

Communications and CSR Director fra Jysk, Jonas Schrøder, oplyser med stor ærgrelse i stemmen til metroxpress, at Jysk ikke har haft blæsere i sortimentet denne sommer.

LÆS OGSÅ: Pas på flåterne: De er aggressive i varmen og de bider fra sig

LÆS OGSÅ: Luk dine døre og vinduer: Mystiske kryb vil indenfor i sommervarmen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx