Af - 23/04-15 08:14; Opdateret: 23/04-15 08:45

Du tror det er løgn: Europa har fået et nyt landDu tror det er løgn: Europa har fået et nyt land

En tjekkisk mand har oprettet et nyt land i Europa, og udråbt sig selv til præsident i det lille nye land, som han har navngivet Liberland.

Bildstrecke im Grossformat »

Du troede nok ikke, at der fandtes en eneste kvadratmeter frit land i verden. Men det gjorde der angiveligt indtil i sidste uge, hvor tjekkiske Vít Jedlička indtog de formentlig sidste frie kvadratmeter.

Det skriver britiske Independent.

Den 13 april indtog Vít Jedlička de syv kvadratkilometer land mellem Serbien og Kroatien. Nabolandene kunne ikke blive enige om, hvem der ejede det lille stykke land, og derfor så den tjekkiske mand sit snit til at indtage landet, da det reelt var ingenmandsland.

Du kan flyve til Zagreb i Kroatien, hvis du vil besøge Liberland.

Vit Jedlicka har udråbt sig selv som præsident for Liberland, som han har døbt det nye land. Sproget i landet skulle efter sigende være tjekkisk og engelsk.

Liberland har allerede sit eget flag og våbenskjold, og også deres egen hjemmeside. Landets motto er "to live and let live" - og hvis du vil være en del af det motto, er det faktisk muligt, at ansøge statsborgerskab i det nye miniland.

Liberland skriver på deres hjemmeside, at alle kan søge om statsborgerskab, men de lægger særligt vægt på at du har respekt for andre mennesker uanset race, etnicitet eller religion. Du må ikke have en plettet straffeattest, og derudover må du ikke have en kommunistisk, nazitisk eller anden ekstremistisk fortid.

Da landet er meget småt, er der selvfølgelig ikke plads til alle. Over 160.000 har ifølge hjemmesiden allerede søgt om statsborgerskab, og derfor skal du skynde dig at ansøge på deres hjemmeside, hvis du drømmer om at bo i landet.

3-årig dreng reddet af rum-teknologi
3-årig dreng reddet af rum-teknologi

Badeænder med penge gemt i tusindvis af byer
Badeænder med penge gemt i tusindvis af byer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx