Af Ritzau - 29/11-16 13:21; Opdateret: 29/11-16 15:09

Christina Egelund bliver LA's politiske ordførerChristina Egelund bliver LA's politiske ordfører

Liberal Alliances nye politiske ordfører, Christina Egelund, har været i Folketinget i halvandet år.

storybild

Christina Egelund bliver Liberal Alliances politiske ordfører, efter Simon Emil Ammitzbøll er blevet økonomi- og indenrigsminister. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Oven på regeringsdannelsen er Liberal Alliances folketingsgruppe nu konstitueret.

Den 38-årige Christina Egelund, der kom i Folketinget ved det seneste valg, overtager posten som partiets politiske ordfører efter Simon Emil Ammitzbøll.

Han blev mandag indsat som økonomi- og indenrigsminister efter i årevis at have været LA-leder Anders Samuelsens højre hånd.

- Jeg er både glad og stolt over at overtage posten fra Simon Emil – særligt i en tid, som er enormt spændende for vores parti, hvor vi er gået i regering for første gang, siger Christina Egelund.

- Vi er jo nu færdige med transformationen fra at have været et liberalt protestparti til nu at være et liberalt reformparti. Det er inden for de rammer, vi nu skal arbejde.

Udnævnelsen af Christina Egelund sker samtidig med, at hendes partifæller tirsdag beskyldes for flere kovendinger.

Således forsvarer undervisningsminister Merete Riisager (LA) på et samråd tirsdag eftermiddag den folkeskolereform, som hun hidtil som ordfører har udskældt.

Ligeledes kritiseres transportminister Ole Birk Olesen (LA) for ikke længere at kæmpe for, at det skal være gratis at køre over Storebæltsbroen.

Christina Egelund tager hul på sin nye tjans ved at forsvare partiets linje:

- Vi bakker helt loyalt op om regeringsgrundlaget, som Liberal Alliance ligesom vores to regeringspartnere har haft stor indflydelse på, siger hun.

- Resultatet af, at vi nu går i regering, er, at Liberal Alliance får langt større indflydelse. Så er det rigtigt, at regeringsgrundlaget ikke er én til én kopi af vores politiske program. Sådan er det.

Der har også været rokader i resten af LA's folketingsgruppe. Leif Mikkelsen bliver gruppeformand for partiet og medlem af Folketingets Præsidium.

Den plads havde Mette Bock, der er trekløverregeringens nye kultur- og kirkeminister.

Joachin B. Olsen skal både være finansordfører og formand for Finansudvalget, mens Henrik Dahl bliver udenrigsordfører og medlem af Det Udenrigspolitiske Nævn.

Beskæftigelses- og socialordfører Laura Lindahl bliver partiets gruppesekretær.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx