Af - 12/05-14 23:30

Ny rapport: GGGI gør for lidt for verdens fattigeNy rapport: GGGI gør for lidt for verdens fattige

Danmarks udviklingsstøtte skal komme verdens fattige til gode, men det kan GGGI ikke leve op til. Alligevel er der lagt op til en ny bevilling på 90 mio. kr. til klimaorganisationen.

GGGI har ikke bare sjusket med danske bistandsmidler: Klimaorgansationens arbejde kommer heller ikke fattige til gode i tilstrækkelig grad til at leve op til kravene for dansk udviklingsbistand, lyder konklusionen på en ny undersøgelse af GGGI's arbejde.

- Den danske skatteyder forventer, at udviklingsbistanden bruges til fattigdomsbekæmpelse, og det har ikke været tilfældet med GGGI, siger Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, som har bestilt undersøgelsen af GGGI sammen med Folkekirkens Nødhjælp, Ibis og Care Danmark.

Minister er klar til at lukke GGGI's kontor i København
Minister er klar til at lukke GGGI's kontor i København

I modsætning til tidligere undersøgelser af klimaorganisationen har de fire NGO'ers undersøgelse udelukkende kigget på, om GGGI lever op til de kriterier, Danmark normalt stiller til sin udviklingsbistand. Og selvom klimaorganisationen får halvdelen af den danske støtte fra en pulje målrettet fattigdom, har den været for dårlig til at sørge for, at de danske skattekroner kommer verdens fattige til gode, konkluderer rapporten.

Danmark giver 90 mio. kr. til udskældt kilmaorganisation
Danmark giver 90 mio. kr. til udskældt kilmaorganisation

I dag skal det såkaldte bevillingsnævn tage stilling til, om GGGI skal have fornyet støtte på 90 millioner kroner over de næste tre år. Udviklingsminister Mogens Jensen (S) har dog mulighed for at få vedtaget støtten, hvis nævnet vender tommelfingeren ned ad.

GGGI-chef sprængte budget uden om bestyrelsen
GGGI-chef sprængte budget uden om bestyrelsen

Og trods flere kritiske rapporter om GGGI's brug af danske bistandsmidler lægger et Folketingsflertal op til at forny støtten. Derfor opfordrer de fire NGO'er politikerne til kun at give GGGI støtte ét år ad gangen, så Danmark kan sikre sig, at GGGI lever op til en række anbefalinger.

- Vi anbefaler, at en etårig bevilling først kan forlænges, når GGGI har adresseret de nævnte
anbefalinger, skriver de fire organisationer.

Bestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybillet
Bestyrelsesmedlem: Løkke kendte til datters GGGI-flybillet

Udviklingsminister Mogens Jensen har tidligere givet udtryk for, at GGGI skal arbejde mere strategisk mod at bekæmpe fattigdom. Af samme grund bakker han op om GGGI's overvejelser om at lukke sine kontorer i London og København:

- Det er helt afgørende for mig, at organisationen fremadrettet fokuserer indsatsen i de udviklingslande, det hele handler om, sagde Mogens Jensen efter at have mødtes med GGGI's administrerende direktør, hollænderen Yvo de Boer, fredag i sidste uge.

Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det
Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx