Af Ritzau - 12/01-17 16:20

Gymnasie-elever i protest: Ville ikke i skole midt i festivalGymnasie-elever i protest: Ville ikke i skole midt i festival

Gymnasie-elever protesterede mod at skulle begynde i skole midt i festival

Efter den oprindelige plan skulle eleverne på Horsens Statsskole møde efter næste sommerferie 10. august, som ligger midt i uge 32. Men det vakte så stor utilfredshed blandt eleverne, fordi 10. august ligger, mens der er Smukfest i Skanderborg, at gymnasiet har ændret på ferieplanen.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Nu begynder det nye skoleår først 14. august - det vil sige mandag i uge 33. Samtidig passer ferien nu sammen med folkeskolernes.

- Der var så tilpas stor utilfredshed fra elevernes side, at vi bøjede os for deres ønske og flyttede skolestarten til 14. august. Det er ca. en uge senere, end vi plejer at begynde, fortæller rektor på Horsens Statsskole, Flemming Steen Jensen.

Ferieplanen var meldt ud til eleverne, men så tog elevrådet affære.

- Elevrådet henvendte sig, fordi så mange elever har købt billet til festivalen og meget gerne vil af sted. Vi vil gerne have vores elever i skole og lavede derfor den aftale, at vi rykkede sommerferien, og så møder eleverne friske og veludhvilede i skole mandag morgen efter festivalen, forklarer Flemming Steen Jensen til Horsens Folkeblad.

Rektoren ser det ikke som et problem, at gymnasiet må rykke skolestarten.

- Det passer stadig med det antal skoledage, vi skal have. Hvis det spidsede til, og vi havde brug for skoledagene, ville vi sige, det var vigtigere at komme i skole. Men vi tog dialogen med eleverne, og kan vi opfylde alle behov, er det naturligt at gøre det, siger Flemming Steen Jensen, som ikke tidligere har oplevet, at ferieplanen kolliderer med festivalen.

Samtidig glæder han sig over, at ferien nu passer med folkeskolernes, så familier får nemmere ved at planlægge ferie.

På Horsens Gymnasium skal eleverne også finde skolebøgerne frem 14. august. Det giver en sommerferie, som er en uge længere end normalt, men det har ikke noget med Smukfest at gøre.

- Vi begynder 14. august, fordi folkeskolerne i Horsens Kommune også gør det. Starter vi inden folkeskolerne, er der en masse af de busser, mine elever skal med, der ikke kører, fortæller rektor Jens Skov til Horsens Folkeblad.

For ham passer det dog også fint, at skolestarten nu ikke kommer til at ligge oveni Smukfest.

- Jeg har haft henvendelser fra elever, som har spurgt til festivalen, men det er ikke det, der har været udslagsgivende. Omvendt er det fornuftigt nok, når man har elever fra Horsens, Skanderborg, Odder og Silkeborg, at finde en løsning, hvor skolestart og Smukfest ikke falder oveni hinanden, siger Jens Skov, som gerne så, at folkeskolerne, gymnasierne og Smukfest kunne tage fastlæggelsen af sommerferien op sammen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

16-årig valgte at blive under...
bt.dk
Med ét tweet sendte 20-årig...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Bør man tage folien af smøreost og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx