Af - 16/03-14 10:31; Opdateret: 16/03-14 10:43

10-årige Casper blev straffet af skolen i bidende kulde10-årige Casper blev straffet af skolen i bidende kulde

På en skole i Kastrup straffes børnene med en gåtur i skolegården, hvis de har glemt idrætstøjet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der stod idræt på skoleskemaet d. 29. januar, da 10-årige Casper Pflug Brynald gik i skole, men han havde glemt sit idrætstøj, og derfor fik han skolens strafprocedure at mærke.

På Korsvejens Skole i Kastrup skulle Casper i halvanden time gå rundt i skolegården og notere, hvor mange omgange han nåede.

Det blev til 29 omgange i det kolde vejr.

- Det var ikke dejligt på nogen måde. Da jeg gik rundt, blev jeg ked af det, fordi jeg var kold og ikke kunne få varmen. Men jeg gik ikke ind, fordi jeg plejer at gøre det, jeg får at vide. Man er jo helt alene, medmindre der er en anden, der har glemt sit tøj. Man skal bare blive ved med at gå, og tiden går så langsomt, når man bare går og går, siger Casper Pflug Brynald i søndagens udgave af Berlingske.
Casper blev samme aften syg.

Straffen var ikke noget nyt. Det er en procedure, som Korsvejens Skole har praktiseret i to år, og derfor har flere andre elever prøvet det samme som Casper Pflug Brynald.

Først fornylig fik forældrene besked om straffen, da Casper Pflugs mor klagede over skolens praksis.

- Jeg anede ikke den regel eksisterede, før Casper fortalte, han havde været ude at gå, da vi spiste om aftenen, siger Sussie Pflug Brynald.

I første omgang afviste skolens ledelse af beklage sagen, der har været omtalt i den lokale avis 2770 Tårnby. Efterfølgende har kommunens skolechef beklaget sagen, men straffen er ikke afskaffet, lyder det på skolens intranet.

- Ud fra devisen: Hellere lidt bevægelse end slet ingen, sendes eleverne på gåtur rundt i skolegården, alternativt opholder de sig på skolens kontor, hvis vejrforhold eller andet gør, at det er uhensigtsmæssigt at gå rundt, skriver skolebestyrelsen i retningslinjerne.

Sussie Pflug Brynald, der er mor til Casper, er tilfreds med, at familien i sidste ende fik en undskyldning fra skolen, men hun er stadig uenig i metoden.

- Det er den eneste skole i kommunen, der gør det, og jeg forstår ikke, hvorfor man vælger at gøre det på den måde. Det er ydmygende for børnene, siger hun til Berlingske.

Skoleleder Grethe Birch fra Korsvejens Skole har ikke villet udtale sig om den konkrete sag, men hun har i skriftligt svar til avisen bl.a. skrevet:

- Vi har indført ordningen ud fra en betragtning om, at det er bedre med lidt bevægelse end slet ingen, skriver hun.

Har du kendskab til skoler, der gør det samme, eller har dit barn oplevet det samme som Casper, så vil Metroxpress, gerne høre fra dig.
Skriv til News@mx.dk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx