Af - 26/09-15 21:41; Opdateret: 26/09-15 21:51

TV2-vejret: Risiko for nattefrost flere steder i landetTV2-vejret: Risiko for nattefrost flere steder i landet

Ifølge TV2's vejrtjeneste, er der 50 procents chance – eller risiko – for nattefrost i nat. I det centrale Jylland eller dele af Sydjylland er sandsynligheden størst.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du skal ud i aften, er der god grund til at finde vanterne frem, hvis du bor eller befinder dig i det centrale Jylland eller i den centrale del af Sydjylland.

Ifølge TV2's vejrtjeneste er muligheden for nattefrost i disse landsdele størst.

- Muligheden for temperaturer nær frysepunktet er størst over det centrale Jylland og i et strøg mod syd ned til de centrale dele af Sydjylland. I dette område vurderer vi på TV 2 VEJRET, at muligheden for sæsonens første nattefrost er omtrent 50 %, skriver de på tv2.dk.

TV-vært går fuldstændig amok over sjældent  vejrfænomen
TV-vært går fuldstændig amok over sjældent vejrfænomen

Det er et stort højtryk over de Britiske Øer, der nærmer sig Danmark, og med sig har det rolige vindforhold og klart vejr, hvilket ifølge meteorologerne er lig med kølige nætter.

Sidste år kom den første nattefrost den 23. september. Her blev der målt minus 0,2 grader i Isenvad. Ligeledes i det centrale Jylland.

Kommer nattefrosten i nat, er det kun tredje gang siden 2005, at der registreres frost i efterårets første måned.

Sjældent vejrfænomen: I nat kommer du til at sove dårligt
Sjældent vejrfænomen: I nat kommer du til at sove dårligt

Det klare vejr, der lige nu ligger over Danmark, er perfekt i forhold til at opleve de sjældne vejrfænomener 'supermåne' og 'blodmåne', som sker natten til mandag.

Her vil der være tale om en total måneformørkelse, der opleves ekstra stor, fordi månen er i sin nærmeste afstand til Jorden. Heraf navnet 'supermåne.'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx