Af - 11/12-15 06:26; Opdateret: 11/12-15 14:37

Ny app: Afslører problematisk kemi i din shampoo og læbestiftNy app: Afslører problematisk kemi i din shampoo og læbestift

Vil du gerne vide, hvor meget problematisk kemi, der er i dine makeup- og kosmetikprodukter? Ny, gratis scannings-app hjælper dig med at afsløre din læbestifts sande identitet.

Bildstrecke im Grossformat »

Du står op hver morgen og trisser med søvn i øjenkrogene ud på badeværelset, hvor du går i bad og vasker håret med shampoo og balsam. Derefter sætter du det i den helt moderigtige frisure med en omgang hårlak eller gelé.

Måske har du også barberet dig - på benene eller i ansigtet - med en god klat barberskum, og hvis du er typen, der husker at vaske hænder, efter du har været på toilettet, dufter dine hænder helt sikkert også af sæbe, ligesom dine armhuler har fået et frisk sprøjt deodorant. Og lur os, om ikke også du lige smækker lidt creme eller makeup i ansigtet, inden du smutter på arbejde eller i skole.

Med andre ord: du kan komme i kontakt med problematisk kemi via dine pleje- og kosmetikprodukter mange gange om dagen.

Men mange er slet ikke klar over, hvad det egentlig er, de putter i håret, i ansigtet eller under armene - og det er da heller ikke let at vide, hvad der gemmer sig bag stregkoderne på hele din badeværelseshylde.

Derfor har Forbrugerrådet Tænk Kemi nu udviklet en gratis app, hvor du kan scanne alt fra din deodorant til din læbepomade i butikken eller derhjemme og finde ud af, hvor meget problematisk kemi, de rent faktisk indeholder.

Forbrugerrådet forklarer på deres hjemmeside, at de anbefaler, at du undgår stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, kræftfremkaldende og allergifremkaldende i din kosmetik og dine personlige plejeprodukter.

Navnet på appen er "Kemiluppen" og kan downloades gratis i App store og på Google Play.


I galleriet øverst kan du læse mere om, hvordan app'en virker.

Hvalbræk, tyresæd og snegleslim: Ved du, hvad der er i din makeup?
Hvalbræk, tyresæd og snegleslim: Ved du, hvad der er i din makeup?

Små børn udsættes for farlig kemi i brystmælken
Små børn udsættes for farlig kemi i brystmælken

RÅD: Spis ikke af pizzabakken!
RÅD: Spis ikke af pizzabakken!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx