Af - 26/09-16 18:52; Opdateret: 26/09-16 19:04

Anne stillede kommunen et spørgsmål: så fik hun en kæmpe regningAnne stillede kommunen et spørgsmål: så fik hun en kæmpe regning

En aarhusiansk kvinde stillede sin kommune et simpelt spørgsmål, men endte med en kæmperegning. Lignende regninger er dog lette at undgå i fremtiden.

storybild

Aarhus set fra Olafur Eliassons 'Your Rainbow Panorama' på Aros Kunstmuseum. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Torben Christensen)

Hvad hun troede bare var et simpelt spørgsmål, resulterede i flere ugers ventetid og en ordentligt krabat af en regning, da aarhusianske Anne Lindholdt kontaktede sin kommune.

Hun havde gået og tænkt over, hvordan man beregner forholdet mellem størrelsen på en grund og det antal af etagekvadratmeter, der er bygget på den - kaldet bebyggelsesprocenten - da hendes egne beregninger viste, at hendes rækkehus måske var for stort.

Specialklasser blev sendt væk, da kronprinsesse Mary kom på besøg
Specialklasser blev sendt væk, da kronprinsesse Mary kom på besøg

Derfor virkede det meget logisk for kvinden, at kontakte Aarhus Kommune for lige at høre, om det var hendes beregninger, den var gal med.

Men det skulle hun aldrig have gjort.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Efter at have sendt en mail til kommunen, hvor hun opgav sin adresse og stillede det ene spørgsmål, gik der 14 dage. Og så fik hun svaret på sit simple spørgsmål - og en regning på hele 1.324 kroner. Og nu forstår hun ikke, hvordan det kan blive så dyrt for en så simpel opgave.

Kvinde raser over H&M's spejle - har hun en pointe?
Kvinde raser over H&M's spejle - har hun en pointe?

- De må da vist have rundet lige rigeligt op, når de skriver, at de har brugt så lang tid på at besvare et helt ukompliceret spørgsmål, siger Anne Lindholdt til Århus Stiftstidende og understreger, at hun aldrig i sin vildeste fantasti havde drømt om at et hurtigt spørgsmål ville blive så dyrt.

Ann Hamborg, der er leder af kommunens afdeling for Byggeri, forstår godt irritationen, men fortæller at de skam advarer om det på hjemmesiden.

Jim Lyngvild om tilbud til specialklasser: Jeg fik også altid at vide, at jeg var adfærdsvanskelig
Jim Lyngvild om tilbud til specialklasser: Jeg fik også altid at vide, at jeg var adfærdsvanskelig

'Henvender du dig om konkrete ejendomme eller lokaliteter, skal vi oprette en sag, da det er et krav, at vi kan dokumentere givne svar(...)' står der således, og det betyder, at havde Anne Lindholdt kontaktet kommunen uden at angive sin bopæl, var hun sluppet ganske gratis.

Men den accepterer hun ikke.

- Jeg vil klage over den regning, jeg har fået. Det er ikke en rimelig pris, siger hun.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx