Kan det her spil gøre det sjovt at gå på museum?Kan det her spil gøre det sjovt at gå på museum?

Mestertyven Heidenreich kan være med til at gøre museumsoplevelsen mere spændende for børn.

Museumsbesøg kan være en hård omgang for børn unge.

Mange børn og unge oplever et besøg på museum som kedeligt, de har andre interesser som Facebook og Snapchat, der lokker opmærksomheden. Især guidede ture kan være noget af det værste. Hvor en guide viser en rundt på museet og fortæller om historiske begivenheder. Det er lige præcis derfor, at spillet MuseumsMysteriet er blevet lanceret.

MuseumsMysteriet er udviklet til den nye museumsapp Useeum. Spillet er udviklet på Christiansborg slot, og formålet er at få børn og unge til at engagere sig mere i museer.

Og allerede nu ser det lovende ud, det siger kulturmedarbejder på Christiansborg slot:

- Med MuseumsMysteriet kommer børnene rundt om historien på en måde, der vækker både nysgerrighed og engagement. De børn, der har prøvet det, har hurtigt brugt en time på at udforske slottet og løse gåder, så det lover godt, siger Mai Stenbjerg, der er kulturmedarbejder på Christiansborg Slot i en pressemeddelelse.

Spillet handler om at løse gåder og forhindre mestertyven Heidenreich i at stjæle en af slottets uvurderlige skatte. Heidenreich har nemlig store planer om at tilføje endnu en skat til sin store kunstsamling, og man skal forsøge at standse ham ved at løse gåder og mysterier i samarbejde med professor Blom.

Tanken med MuseumsMysteriet er, at det skal udvides løbende med nye missioner til andre museer.

- Mange museer har brug for et godt formidlingstilbud til børn. Derfor har vi udviklet et spil, som kan tilpasses andre museer og de emner, de ønsker at formidle. Samtidig bliver spillet sjovere af, at der er flere missioner i det, og vi håber, det vil motivere børnene til at besøge flere museer, siger Useeums direktør, Rasmus Lybæk en pressemeddelelsen.

Spillet figur Heidenreich er dermed slet ikke færdig endnu. Han har mange planer om at stjæle flere værdifulde skatte fra museums rundt om i landet

- Vi oplever stor interesse for spillet blandt museerne, så Heidenreich har allerede en håndfuld steder i kikkerten som sit næste mål, uddyber Rasmus Lybæk i en pressemeddelelse.

MuseumsMysteriet er udviklet af to tidligere DR Ramasjang-folk, som har stået bag flere succesrige børneprogrammer på DR Ramasjang.

TV: Så vildt er nyt zombie-spil i Tivoli
TV: Så vildt er nyt zombie-spil i Tivoli

Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere
Dansk politi har humor: Går viralt med bøn til Pokémon-spillere

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skaberne bag 'Badehotellet': Derfor...
bt.dk
Falck fyrer 570 medarbejdere i Danmark
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx