Af - 26/08-14 15:58; Opdateret: 27/08-14 11:16

Forældre og eksperter slår alarm over nye nedskæringer i psykiatrienForældre og eksperter slår alarm over nye nedskæringer i psykiatrien

Løftebrydende politikere nøjes med at beklage, mens forældre til psykisk syge unge fortvivler over nye dramatiske lukninger af psykiatriske skadestuer og senge.

storybild

Der vil komme endnu flere unge psykisk syge i gaderne fremover, advarer Anne Ahlmann- Olsen, mor til psykisk syg datter. (Billede: Facebook)

Selvom Hovedstads Regionen netop med den ene hånd har modtaget hundredvis af millioner fra regeringen til at forbedre forholdene for psykisk syge, bebuder regionen nu alligevel nedskæringer på 43 millioner i psykiatrien.

- Det er en katastrofe, som vil føre til, at vi kommer til at se endnu flere alvorligt psykisk syge unge i gaderne, for hvor skal de ellers gå hen efter nedskæringerne, siger Anne Ahlmann-Olsen, mor til 14 årig datter med angst og OCD til Metroxpress.

Nedskæringerne skræmmer og forarger i landsorganisationen Bedre Psykiatri og ikke mindst blandt psykisk syge og deres pårørende, som nu starter underskriftindsamlinger imod lukningerne.

- Jeg frygter mere end nogensinde at min datter får tilbagefald, for hun og resten af Nordsjællands borgere bliver overladt til Glostrup, som jo allerede nu lider af voldsom pladsmangel, som bliver endnu værre når man samtidigt også lukker de psykiatriske skadestuer på Frederiksberg og Hvidovre hospital.

Eksperter slår selvmordsalarm
Eksperter slår selvmordsalarm

I Region Hovedstaden er de Konservatives formand for psykiatri-udvalget, Karsten Skawbo-Jensen da heller ikke stolt af situationen:

- Det er en surrealistisk situation. Befolkningen har fået indtryk af a psykiatrien skal løftes, og midt i det hele skal vi nu pludseligt spare. Jeg kan næsten heller ikke selv forstå det, og sengepladser skal der i hvert fald ikke skæres på at skære så meget, siger han til Metroxpress.


Også socialdemokraternes psykiatri-ordfører, i regionen Hanne Andersen, siger til Metroxpress, at hun er meget ked af det, og godt kan forstå hvis nogen synes,at sparekniven ser mærkelig ud i en region, hvis borgere oven i købet har de tungeste syge. Men hun ser alligevel ikke ser nogen vej udenom:

- Jeg ville hjertens gerne friholde psykiatrien, men hvad vi ikke skærer på psykiatrien skal vi jo så hente i andre sygdomsgrupper, som også mangler penge.

I Bedre psykiatri giver generalsekretær, Thorstein Theilgaard ikke meget for politikernes forklaringer:
- De gav alle i valgkampen udtryk for at psykisk syge stod deres hjerte nær, og at de ville prioritere dem højt. Når muligheden kommer for at vise, hvor nært de så står, ja så skærer de 43 millioner, som er voldsomt mange penge i Hovedstaden, som kun kan føre til at endnu flere psykisk syge svigtes, siger han til Metroxpress.

Hvis du selv eller en af dine nærmeste har oplevet at blive nægtet hjælp og behandling på grund af mangel på senge eller personale i det psykiatriske system, så skriv til os:

LÆS OGSÅ: Kendt psykiater betalt af pille-industrien

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx