Af - 22/04-14 10:26; Opdateret: 22/04-14 10:36

Nej, det er ikke okay, du lige tager telefonen!Nej, det er ikke okay, du lige tager telefonen!

OFFLINE. Et flertal af danskerne mener ikke, det er i orden at tjekke sin telefon, når man er sammen med andre, viser ny undersøgelse.

storybild

- Hey jeg tjekker lige min fon, okay skat? - Ehm, nej. Ikke okay, musling. (Billede: Polfoto)

Det kan være svært at ignorere telefonen, hvis en sms eller en notifikation fra en app sætter gang i vibrationerne i din lomme. Men er du sammen med andre mennesker, skal du tænke dig om en ekstra gang, inden du hiver telefonen frem.

I en ny undersøgelse foretaget af YouGov for metroxpress svarer to ud af tre, at det ikke er i orden at tjekke sin telefon, når man er sammen med andre - medmindre der opstår et nødstilfælde, eller man venter på et vigtigt opkald.

- I de situationer må man bare melde rent ud, at man lige er uopmærksom et øjeblik. Men lad være med at prøve at tjekke telefonen og føre en samtale samtidig, for det kan ikke lade sig gøre, siger Tine Tangdal, der er stresscoach og rådgiver til, hvordan man bedst tackler en travl hverdag.

Selvom smartphones er et forholdsvis nyt fænomen har vi været gode til at tage teknologien til os. Faktisk så gode, at vi tjekker telefonen flere hundrede gange hver dag, viser en analyse fra telegiganten Ericsson.

- Vi er i bund og grund nogle nysgerrige aber, og vi kan ikke lade være med at tjekke, hvad det er for nogle meddelelser og impulser, der kommer fra telefonen, siger internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen.

Ifølge ham er der dog ingen gylden regel for, hvornår telefonen skal ignoreres.

- Det kommer helt an på situationen og de mennesker, du er sammen med. Det vigtigste er at prøve at fornemme, om de andre er med på at tage en telefonpause, eller om de bliver irriterede. Og hvis du er i tvivl, kan du altid bare spørge dem.

Hvad synes du om at tage telefonen frem, når du er sammen med andre? Er det en naturlig del af vores moderne liv? Eller virkelig uhøfligt? Skriv en kommentar herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx