Af Ritzau - 08/11-16 19:37; Opdateret: 08/11-16 19:56

Minister kan ikke garantere boligskat-aftale inden nytårMinister kan ikke garantere boligskat-aftale inden nytår

Regeringen tror på en snarlig aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem. Boligskatten er mere usikker.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil ikke give Socialdemokratiet nogen garanti for, at partiet kan være med i en aftale om en ny boligbeskatning, hvis oppositionspartiet er med til at lave et nyt system for ejendomsvurderinger. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Når det kommer til at lave et nyt system for vurderinger af boliger, er regeringen fortrøstningsfuld. Men hvad angår en ny beskatning af boliger er fremtiden mere tvivlsom.

- På vurderingsdelen tror jeg, at vi er ret tæt på målet, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) tirsdag aften på vej ind til forhandlinger om netop et nyt ejendomsvurderingssystem.

Det skal erstatte det nuværende fejlbehæftede system og danne grundlag for et helt nyt system til at beskatte boliger. Men den sidste del er blevet udskudt sammen med resten af regeringens 2025-plan.

Spørgsmål: Der er gået lang tid uden reelle forhandlinger. Kan I overhovedet nå at lave en aftale om boligbeskatningen i år?

- Det vil jeg ikke udelukke, at vi kan. Men det kommer helt an på, hvad partierne møder op med af krav, siger Karsten Lauritzen.

Også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, tvivler på, at partierne i et snuptag kan lande en aftale om boligskat:

- Når det gælder vurderingssystemet, er jeg ret optimistisk. Når vi skal lave en beskatningsaftale, skal vi nok til at smide slipset og smøge ærmerne op, for det kan godt blive varmt og hårdt.

Ud over regeringen og de tre borgerlige støttepartier sidder De Radikale og Socialdemokratiet med om forhandlingsbordet i Finansministeriet tirsdag aften.

Sidstnævnte opfordrer regeringen til at se ejendomsvurderinger og boligbeskatning i en sammenhæng.

Men når de er delt op er det netop for at få et nyt vurderingssystem hurtigt på plads, understreger Karsten Lauritzen:

- Der er ikke nogen, der forestiller sig, at man laver et vurderingssystem uden at gøre noget ved beskatningen.

- Så vil det føre til en øget boligskat, og det ønsker vi i hvert fald ikke i Venstre. Men man kan sagtens se for sig to separate aftaler: En om vurderingssystemet og en om boligbeskatning.

Karsten Lauritzen henviser til, at der endnu ikke er enighed om, hvor de mange milliarder kroner til en lavere boligbeskatning skal komme fra.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx