Af Jesper Vestergaard Larsen - 09/10-17 10:42

Ekspert om Emilie-mysteriet: Sådan afprøver politiet vidneudsagnEkspert om Emilie-mysteriet: Sådan afprøver politiet vidneudsagn

Det er et stort puslespil at efterprøve, om vidneudsagn holder vand. Det fortæller tidligere efterforsker Kurt Kragh.

storybild

Emilie Meng (Billede: privat)

»Det sker ofte, at vidner husker forkert, og derfor afprøver man sædvanligvis, om de fejl,« siger han.

Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi frigav onsdag oplysningen om, at et nyt vidne har meldt sig i sagen om drabet på Emilie Meng, der forsvandt på Korsør Station 10. juli 2016. Vidnet kom kørende forbi stedet, hvor Emilie blev fundet, morgenen efter hun forsvandt.

Hun fortæller, at hun så ”en mindre eller mellemstor lys bil, som var parkeret og havde bagklappen åben. Ved siden af bilen stod en mand, og det så, som om han løftede på en tung genstand.”

Vidnet henvendte sig først til politiet efter Sydsjællands- og Lolland Falsters politi i juli efterlyste en hvid Hyundai i30. Siden har politiet arbejdet med at validitere kvindens vidneudsagn.

Når et vidne har henvendt sig, er det et stort puslespil, at efterprøve deres hukommelse. Særligt når der er gået lang tid.

»Det er svært at efterprøve vidneudsagn. Man ser på deres telefon, deres kalender og taler med deres venner og bekendte. Man genskaber hele deres dag fra de stod op til de gik i seng og sammenholder oplysningerne med deres vidneudsagn. Hvis vidnet for eksempel kan huske, at hun tankede benzin den dag, tjekker man hendes kontoudtog for at se, om der er købt benzin den dag,« siger Kurt Kragh.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ingen opdagede, hvem der OGSÅ vinkede...
bt.dk
Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Dårligst af alle: Helt og aldeles...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx