Af - 23/11-15 16:40; Opdateret: 23/11-15 17:17

Bubber har fået en indskærpelse: Flere klager over dronerBubber har fået en indskærpelse: Flere klager over droner

Trafikstyrelsen har 27 gange måtte give indskærpelse eller politianmelde folk for at flyve ulovligt med droner. Fra næste år kommer der et kørekort til droner

storybild

Trafikstyrelsen har skrevet til Bubber med en indskærpelse, fordi han har lagt billeder på Instagram, der er taget med en drone uden tilladelse. (Billede: Bubber)

Trafikstyrelsen er på vej med et kørekort for at flyve erhvervsmæssigt med droner for at dæmme op for et stigende problem med ulovlig flyvning.

Bare de sidste to år har Trafikstyrelsen haft 27 sager med folk, der har fløjet ulovligt med droner. Metroxpress har fået aktindsigt i 12 sager: To sager mod DR, en mod et motorcross-stævne og så har Bubber fået en indskærpelse.

“Her var det en som tog billeder af mig. Men nu gør jeg det selvfølgelig ikke,” siger Niels Christian Meyer også kendt som Bubber.

Droner falder i pris og flere butikker reklamerer med dem som julegaveide.
Trafikstyrelsen skriver:

“Udbredelsen er droner er stærkt stigende, og som noget nyt flyver de også inde i byerne, både lovligt og ulovligt. Vi ser en begyndende tendens til klager over en række droneflyvninger, hvor reglerne ikke er overholdt,” skriver pressechef Søren Kragh Pedersen, der påpeger, at styrelsen af samme grund er på vej med en hjemmeside, vil kræve nummerplader på droner og dronekørekort for at flyve i byerne.

Politiet har allerede oplevet pushere, der bruger droner til at overvåge politiet. I en ny rapport fra Rigspolitiet advarer de om, at droner kan bruges til stalking, smugling og “anvendelse af droner som våben.”

Projektchef Lars Michael Larsen i brancheforeningen, UAS Danmark, siger:

“Når man tænker på, at 5-10.000 danskere måske i dag flyver med droner, så synes jeg ikke det her tal er voldsomt. Vi synes det er fornuftigt, at der nu kommer et kørekort for folk der flyver erhvervsmæssigt,” siger han.

Udspillet for Trafikstyrelsen til et dronebevis, lyder at man skal gennemføre 15 timers teori og flyvning.

- Allerede om et par uger skal vi fire firmaer til møde om, at lave et egentligt dronebevis - altså en slags kørekort til drone - der skal gælde for alle, der flyver med dem som erhverv, fra næste sommer. Udgangspunktet fra Trafikstyrelsen er, at der skal være et krav om mindst 15 lektioner. Og det synes vi er ganske fornuftigt, siger Kasper Due Bække, ejer af WeFly, der underviser i droneflyvning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx