Af - 19/09-13 14:10

Sundhedsdirektør: Sukker er verdens farligste drugSundhedsdirektør: Sukker er verdens farligste drug

Den hollandske sundhedsdirektør Paul Van der Velpen kommer nu med et indspark i sundhedsdebatte: Sæt advarselsmærkater på sukkerprodukter - det er verdens farligste drug.

storybild

- Sodavand og slik bør have advarsler på indpakningen ligesom cigaretter, for sukker er livsfarligt og afhængigsskabende på linje med stoffer, tobak og alkohol. Det siger sundhedsdirektør, i Holland, Paul van der Velpen, (Billede: Polfoto/arkiv/Martin Lehmann)

- Sodavand og slik bør have advarsler på indpakningen ligesom cigaretter, for sukker er livsfarligt og afhængigsskabende på linje med stoffer, tobak og alkohol.
Det siger sundhedsdirektør, i Holland, Paul van der Velpen, som tillader hash, men som nu vil have sodavand på skoler forbudt.

Han vil også føre retssager mod sodavandsfabrikanterne, som han mener vildleder unge - og ønsker i det hele taget en skrap myndighedsregulering af sukker.

- Det kan godt være, at det lyder overdrevet og ude i hampen, men sukker er verdens farligste drug, og det fås alligevel fortsat nemt alle steder, siger han.

Paul van der Velpen, der beskylder fødevareindustrien for spekulere i sukkerets evne til at få os til at spise mere og flere af deres produkter, mener regeringerne må indføre grænseværdier for sukker på samme måde som for kemikalier:

- Alle der spiser sukker vil have mere og mere, også selv om de ikke er spor sultne. Giv en person æg, og de holder op med at spise på et tidspunkt. Giv dem småkager og de bliver ved, selv om maven gør ondt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Japanere knuser dansk drøm om ny...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx