Af - 08/08-14 08:04; Opdateret: 08/08-14 12:07

Venstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lysetVenstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lyset

Venstre beskyldes for manipulation i forbindelse med en kampagne, der skal sætte fokus på problemet med familiesammenføringer.

storybild

Venstres udlændingeordfører, Karsten Lauritzen. (Billede: Polfoto)

I en kampagne på nettet angriber Venstre op til fredagens sommergruppemøde den nuværende regering for at have lempet udlændingereglerne, så der i 2013 blev givet 5.112 familiesammenføringer mod 2.902 i 2011.

Men tallet dækker også over udlændinge fra vestlige lande, som er flyttet hertil, samt mindreårige børn under 15 år, der har fået familiesammenføring med deres forældre, viser Metroxpress' gennemgang af tallene.

- Venstres omgang med fakta er vildledende, siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Mette Reissmann.

Venstre klar til at udfordre international konvention
Venstre klar til at udfordre international konvention

- Tallet dækker over folk, der kommer fra alverdens lande, f.eks. Thailand, Australien, USA og Brasilien. Så det er ikke kun lande, hvor muslimerne kommer fra. Venstre kører en skræmmekampagne, hvor de fører befolkningen bag lyset ved at manipulere med tallene, siger hun.

- Det har konsekvenser, for Venstre er med til at forhindre, at den danske mand kan rejse ud i verden og finde kærligheden, uddyber Mette Reissmann.

Ud af de 5.112 udlændinge, som i 2013 fik ophold i Danmark via familiesammenføring, kom 2.761 fra Europa, Asien eller Nordamerika.

S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen
S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen

Siden 2011 er syrere en af de nationaliteter, der har haft den største stigning i antallet af familiesammenføringer, men det skyldes krig i hjemlandet, vurderer Nynna Nyberg Sørensen, seniorforsker hos DIIS.

- For nogle nationaliteter har konflikter i hjemlandet selvfølgelig påvirket behovet for at få familiemedlemmer ud på de måder, der nu engang er. Det gælder både via asyl og familiesammenføringer, siger hun.

Venstres Karsten Lauritzen, der fredag deltager i partiets sommergruppemøde i Maribo, afviser kritikken.

- Man kunne godt have renset tallene, men det samlede antal er noget skiftende regeringer har brugt, så det ser jeg ikke noget odiøst i. Der kan også være udfordringer ved børn, der kommer hertil, siger udlændingeordføreren.

Radikale skifter kurs: Støtter stram udlændingepoliti
Radikale skifter kurs: Støtter stram udlændingepoliti

- Vi synes, det er relevant at diskutere, hvor mange der kommer til Danmark - særligt for dem der skal bo og leve her permanent, og det er vel ikke så overraskende, at et politisk parti laver en kampagne, der bruger det sandfærdige tal, der bedst illustrerer den pointe, man har, siger Karsten Lauritzen til Metroxpress.

Her er Venstres kampagne via Facebook.


Og her er det via partiets Twitter-profil.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx