Af Ritzau - 14/10-16 10:28

Tiltalt: Oddsetspil fik mig til at klappe fængselsbetjentTiltalt: Oddsetspil fik mig til at klappe fængselsbetjent

To mænd er tiltalt for at have overfaldet og hånet en fængselsbetjent foran en daginstitution i Hedehusene.

storybild

Årsagen til, at der opstod tumult mellem en fængselsbetjent og to tidligere indsatte i Vridsløselille Fængsel bunder i en række fodboldkampe, som den ene af de tidligere indsatte ville nå at oddse på. sådan lyder i hvert fald forklaringen fra en af de tiltalte. (Billede: Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

Årsagen til, at der opstod tumult mellem en fængselsbetjent og to tidligere indsatte i Vridsløselille Fængsel bunder i en række fodboldkampe, som den ene af de tidligere indsatte ville nå at oddse på.

Det er forklaringen fra en 27-årig mand, ET, der sammen med en 34-årig mand, EE, i Retten i Glostrup er tiltalt for at have overfaldet, spyttet og hånet en fængselsbetjent 5. september i Hedehusene.

Episoden skete på en parkeringsplads foran en daginstitution, hvor fængselsbetjenten ventede i sin bil, mens konen var inde i børnehaven for at hente parrets børn.

- EE og herren bliver ved med at skændes. Jeg syntes, det var pinligt. Ingen af dem vil stoppe. Jeg rækker armen ind til herren i bilen og klapper ham på skulderen og siger, at han og EE skal stoppe.

- Jeg havde lidt travlt, og jeg havde glædet mig til at oddse på nogle fodboldkampe, så det var irriterende, hvis jeg ikke kunne nå det, forklarer ET i Retten i Glostrup.

Anklager Jannik Rasmussen spørger ET, hvor hårdt klappet var.

- Jeg slår ham ikke, hr. anklager. Jeg klapper ham bare, svarer den 27-årige mand.

Begge tiltalte nægter at have overfaldet offeret. ET afviser også, at han har kaldt fængselsbetjenten for "luder" og "ludersøn", som han ellers er tiltalt for. Det erkender den 34-årige dog at have gjort.

De to bør straffes med en betinget udvisning af Danmark oveni fængselsstraffen, mener anklager Jannik Rasmussen.

Der ventes at falde dom senere fredag.

Sagen fra Hedehusene er ikke den eneste sag om overfald mod fængselsbetjente fra den seneste tid.

En af de groveste sager er fra Nyborg Fængsel. Da en fængselsbetjent mødte på nattevagt, blev han såret af skud af overfaldsmænd, der ventede på ham.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx