07/04-18 08:16

Politikere vil flytte dansk turistattraktion 40 meterPolitikere vil flytte dansk turistattraktion 40 meter

Politikere og embedsfolk fra Hjørring Kommune vil flytte fyret ved Rubjerg Knude 40 meter ind i landet og redde det fra at styrte i havet.

storybild

Her ses Rubjerg Knude Fyr den 21. marts 2016. (Billede: Henning Bagger)

En af Nordjyllands største turistattraktioner skal sikres for eftertiden.

Flere af Hjørring Kommunes topfolk foreslår at flytte Rubjerg Knude Fyr 40 meter ind i landet og dermed redde det fra at styrte i havet. Samtidig skal klinten ved fyret syd for Lønstrup beskyttes med hård kystsikring. Det skriver DR P4 Nordjylland.

- Rubjerg Knude Fyr har enorm betydning for turismen i Nordjylland. Det er vores svar på Den Lille Havfrue, så vi klan ikke bare passivt se til, mens det forsvinder, siger formanden for Hjørring Kommunes teknik- og miljøudvalg, Søren Smalbro (V).

Der har i længere tid været diskussion om, hvorvidt man skal redde fyret eller lade naturen gå sin gang. Men Hjørring Kommunes borgmester, kommunaldirektør, tekniske chef og teknik- og miljøudvalgsformand foreslår nu fællesskab, at fyret skal reddes.

- Der findes modeller for, hvordan man flytter et fyr, og der har også været nogle priser fremme, men vi har ikke noget konkret endnu, siger Søren Smalbro til DR P4 Nordjylland.Før Hjørring Kommune kan arbejde videre med at flytte Rubjerg fyr, skal planen godkendes Naturstyrelsen og byrådet.

Hvem der skal betale for flytningen vides endnu ikke.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Tina Lunds forældre blev skilt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx