Af Lars Dinesen - 31/05-15 22:06

EL vil tvinge arbejdsgivere til at søge ansatte på JobnetEL vil tvinge arbejdsgivere til at søge ansatte på Jobnet

Enhedslisten har et forslag, der skal sikre at ledige job går til arbejdsløse danskere og ikke udlændinge.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Den megen debat om, hvorvidt det kan lade sig gøre for arbejdsgivere i Danmark at skaffe den nødvendige arbejdskraft blandt arbejdsløse danskere, får nu Enhedslisten til at reagere.

Partiet vil kræve, at danske arbejdsgivere skal slå ledige job op og henvende sig til det lokale jobcenter og den relevante A-kasse, før de søger udenlands for at hyre nye medarbejdere.

Politisk ordfører Johanne Schmidt Nielsen mener, at det er arbejdsgiverne selv, der er skyld i, at en stor del af de job, som er skabt under den nuværende regering, er blevet besat af udlændinge.

- Det er simpelthen så patetisk at opleve arbejdsgiverformanden beklage, at de nye job besættes af udenlandsk arbejdskraft.

Duel mellem Løkke og Thorning - hvem vinder?
Duel mellem Løkke og Thorning - hvem vinder?

- Det er jo hans egne medlemmer, som foretrækker at ringe til vikarbureauet i Litauen efter billig og uorganiseret arbejdskraft frem for at slå stillinger op og søge herboende arbejdskraft, siger hun.

Enhedslisten mener derfor, at det i høj grad er arbejdsgiverne selv, der bør gøre noget ved problemet, blandt andet også ved at ansætte flere lærlinge og elever.

- Når det gælder manglen på kvalificeret arbejdskraft, så peger pilen jo også direkte på arbejdsgiverne. Det er dem, der desværre i meget høj grad har svigtet deres ansvar for at tage lærlinge ind og uddanne den nødvendige arbejdskraft, siger hun.

For en dommer som 12-årig? Twitter-storm mod Venstres forslag
For en dommer som 12-årig? Twitter-storm mod Venstres forslag

Socialdemokraterne fortæller i sin kampagne "Det Danmark du kender", at man har skabt 40.000 nye job de seneste fire år.

Danmarks Arbejdsgiverforening bestrider dog disse tal og har blandt andet regnet ud, at de nye job kun svarer til 20.717 nye fuldtidsjob, hvoraf udenlandske lønmodtagere har besat de 20.046.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Altafgørende aften for Løkke

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx