Af Ritzau - 01/09-16 07:19; Opdateret: 01/09-16 07:53

Politiet efter skud på Christiania: Grænsen er overskredetPolitiet efter skud på Christiania: Grænsen er overskredet

Det er afgørende tid til at stoppe de kriminelle på Christiania, siger politiet efter skud mod betjente.

Bildstrecke im Grossformat »

Mistænkt skudmand jages i København. En betjent blev i går aftes ramt i hovedet og er hårdt såret. En civil er også såret. Store politistyrker jagter den formodede gerningsmand. To betjente og udlænding ramt af skud på Christiania. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2016)

De kriminelle på Pusher Street har for alvor overskredet grænsen.

Det siger politidirektøren ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, efter at to betjente og en civil sent onsdag aften blev ramt af skud under en anholdelse på Christianias berømte hashgade.

Politidirektør: Betjent er hårdt og kritisk såret
Politidirektør: Betjent er hårdt og kritisk såret

- Vi ønsker Pusher Street ryddet for kriminelle, siger Torben Fogde på en presseorientering tidligt torsdag morgen. Han opfordrer til, at episoden bliver et wake up-call.

- Vi er opmærksomme på, at Christiania består af mange ting, og at Pusher Street er kun en del af det samlede Christiania. Men de kriminelle har for alvor overskredet grænsen.

- Derfor mener vi nu, at det må være afgørende tid til at lægge afstand til den organiserede kriminalitet og få de kriminelle presset ud.

Søren Pind om skyderi: Christiania bør hurtigt vågne op
Søren Pind om skyderi: Christiania bør hurtigt vågne op

Natten til torsdag har Københavns Politi foretaget fem ransagninger i jagten på gerningsmanden. I den forbindelse har man anholdt en person "med tilknytning til begivenhederne.

En særligt dedikeret styrke i Københavns Politi har over sommeren gennemført en stribe aktioner på Christiania. Her har betjente ryddet Pusher Street for salgsboder, men hashhandlerne har hurtigt bygget deres boder op igen.

LÆS OGSÅ: Politi efter Christiania-skud: Vi kender gerningsmanden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx