Af Nadia Guldbæk Welch - 11/08-17 14:48

Åh nej: Risiko for skybrud - her rammer detÅh nej: Risiko for skybrud - her rammer det

Bor du på Bornholm, er det en god idé at huske at lukke vinduerne og sætte havemøblerne indenfor, inden du går i seng i aften. For DMI har netop udsendt en meddelelse om risiko for skybrud.

storybild

Dette er et billede fra et tidligere skybrud. (Billede: Bax Lindhardt)

Det betyder, at bornholmerne formentlig vil opleve meget vand og en masse buldren på himlen.

»DMI forventer mellem 15 og 25 mm regn på 30 min samt risiko for kraftig torden,« lyder det på DMIs hjemmeside. Som det ser ud lige nu, gælder risikoen fra midnat og til klokken 6 lørdag morgen.

Skybruddet skyldes et lavtryk over Østeuropa, der bevæger sig mod nord og nordøst. I aften og i nat vil det passere Østersøen sydfra og ramme Bornholm.

Udover at bygerne vil være kraftige, kan der også komme kraftige vindstød. Den eneste positive ting for bornholmerne er, at de allerværste byger bevæger sig uden om 'solskinsøen'.

DMI oplyser dog, at lavtrykket ikke skal flytte sig ret meget, før Bornholm bliver ramt af de kraftigste regnskyl.

»Der vil løbende blive holdt øje med vejrudviklingen og om nødvendigt vil DMI risiko blive opgraderet til et DMI varsel,« skriver DMI på hjemmesiden.

Her fortæller de også om de farer, der kan være i forbindelse med torden. Det kan medføre lynbrande, nedbrud af elektriske systemer, ligesom der kan være risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

Skybrud i sig selv kan også medføre oversvømmelser af for eksempel kældre, ligesom at der kan ophobe sig store vandmasser på kørebanerne. Desuden advarer DMI mod nedsat sigtbarhed, hvis man vover sig ud på vejene.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beboer fundet død efter brand på...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx