Af Ritzau - 24/08-16 21:57

Statsrevisorer overvejer at trække minister i samrådStatsrevisorer overvejer at trække minister i samråd

Oven på de mange skandalesager om Skat overvejer Folketingets finansielle vagthunde et samråd med ministeren.

storybild

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) bliver muligvis trukket i et lukket samråd med Statsrevisorerne. (Billede: Free/Pressefoto, Skatteministeriet.)

Skat er blevet ramt af den ene skandale efter den anden det seneste år. Det får Statsrevisorerne til at overveje at trække skatteministeren i et lukket samråd, hvor han skal forklare sig.

Det skriver Berlingske Tidende.

Ifølge avisen drøftede Statsrevisorerne, der er Folketingets interne, økonomiske vagthund, at trække skatteminister Karsten Lauritzen (V) i et lukket samråd på deres sidste møde den niende august.

Et lukket samråd er et sjældent brugt værktøj for Statsrevisorerne og blev ifølge Berlingske sidste gang brugt i 1989.

Sanktionen er i spil, da Karsten Lauritzen i et år har stået i spidsen for Skat. I den periode er en stribe skandalesager kommet frem og ministeren har præsenteret planen "Skat ud ad krisen".

Den skulle genoprettet tilliden til Skat, men det er endnu ikke sket. Derfor skal ministeren muligvis forklare sig over for statsrevisorerne.

- Derfor har der været behov for at genoprette befolkningens tillid til Skat, politikernes tillid til Skat og medarbejdernes tillid til Skats ledelse.

- Flere statsrevisorer konstaterer, at ingen af delene er opfyldt som en del af baggrunden for nu at lægge et fornyet pres på Karsten Lauritzen, skriver Berlingske Tidende.

De seneste år er Skat blevet ramt af sager om et dårligt fungerende inddrivelsessystem og ikke mindst udbetaling af udbytterefusion til svindlere for samlet 12,3 milliarder kroner.

Tirsdag kom Skat frem til det tal efter en større gennemgang af omfanget af svindlen med udbytteskat.

- Nu er lige præcis dette problem stoppet, men det er et symptom på en skatteforvaltning, der slet ikke fungerer, som den skal i Danmark.

- Og dermed også et kraftigt signal om, at regeringen ikke må begynde at drosle ned for ambitionerne om at rette op i Skat, sagde Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, tirsdag til Ritzau.

Han sagde samtidig, at der er rigeligt problemer at arbejde med hos Skat.

- Det er afgørende at investere kraftigt i at forbedre Skat, så dette her ikke kan ske igen, og at andre problemer ikke kan opstå. Der er desværre tegn på, at den stadig er helt gal, sagde ordføreren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Tori lever som voksen-baby: Har endda...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx