Af - 05/08-14 15:16

Tropisk orkan truer det danske sommervejrTropisk orkan truer det danske sommervejr

Resterne af den tropiske orkan Bertha, som lige nu bevæger sig over Atlanten, kan vende op og ned på den danske sommer. En regulær auguststorm er inden for rækkevidje, oplyser DMI.

storybild

Resterne af den tropiske orkan Bertha, som lige nu bevæger sig over Atlanten, kan vende op og ned på den danske sommer. Her ses en anden tropisk storm, Arthur, der i juli måned ramte det nordamerikanske kontinent. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

- Der har ikke været en auguststorm siden 1990, så det er temmelig sjældent. Men holder prognoserne stik, er der potentiale for en regulær sommerstorm.

Sådan lyder konklusionen fra Niels Hansen, der er klimatolog ved DMI.

20.000 lyn i nat: Her er læsernes billeder af tordenvejret
20.000 lyn i nat: Her er læsernes billeder af tordenvejret

Over for metroxpress præciserer han en nyhed, som DMI har stående på deres hjemmeside. En nyhed, der vil true det danske sommervejr, hvis den viser sig at holde stik.

Resterne af den tropiske orkan Bertha, som lige nu bevæger sig over Atlanten fra USA, ser nemlig ud til at bevæge sig mod nord. Mod Danmark. Gør den det, er det slut med at gå i badesandaler og tid til at finde de højskaftede gummistøvler frem.

Se billederne: Så slemt var uvejret over Danmark
Se billederne: Så slemt var uvejret over Danmark

- Bertha bevæger sig de nærmeste dage op i vestenvindsbæltet omkring 45-50 grader nord. Resterne af orkanen bidrager til lavtryk-dannelsen i Atlanten med et ordentligt skud fugt og energi. Det påvirker prognoserne for vejr-udviklingen i vores del af verdenen markant, siger meteorolog Martin Lindberg fra DMI's Maritime Service.

Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'
Gravid ramt af lyn: Datter født med 'strithår'

Niels Hansen siger til metroxpress, at intet endnu er sikkert, men, at prognoserne, som de ser ud lige nu, kan resultere i en regulær sommerstorm.

- Det er for tidligt at sige noget med sikkerhed nu, men holder prognoserne stik, kan der danne sig noget lavtryk à la Bodil, som giver efterårslignende tilstande, siger Niels Hansen.

DMI oplyser, at de intensive lavtryk ser ud til at passere landet fra sydvest søndag og ind i næste uge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx