Af Ritzau - 08/09-16 10:46; Opdateret: 08/09-16 11:59

Mand sigtet for at true Skanderborg borgmester i e-mailsMand sigtet for at true Skanderborg borgmester i e-mails

Jørgen Gaarde (S) bekræfter overfor Midtjyllands Avis, at han er blevet udsat for trusler.

storybild

Skanderborgs borgmester er angiveligt blevet truet af en lokal mand. Truslerne skal være blevet fremsat i flere e-mails. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Bjarne Lüthcke)

Sydøstjyllands Politi har sigtet en mand for trusler mod Skanderborgs borgmester.

Det oplyser kommunikationschef Ulla Kaspersen. I Skanderborg Kommune bekræfter kommunaldirektør Lisbeth Binderup, at hun har meldt en mand til politiet.

- Når sådan en anmeldelse kan finde sted, så er det fordi, det handler om trusler eller antydningen af trusler om vold, siger kommunaldirektøren, der dog ikke vil fortælle, hvordan truslerne er fremsat, eller hvad deres indhold var.

- Hvis en borger er frustreret og bruger almindelige ukvemsord overfor en politiker, så ser vi gennem fingre med det. Men hvis det kommer til antydningen af, at der kan komme vold på tale, så reagerer vi prompte. Politikere skal ikke leve med trusler om vold, siger hun.

Midtjyllands Avis skriver, at truslerne skal være fremsat i flere e-mails. Jørgen Gaarde (S) bekræfter overfor avisen, at der er en sag, men vil ikke fortælle nærmere.

Det skal være en lokal mand, der er sigtet. Aarhus Stiftstidende har været i kontakt med manden, der nægter at have truet borgmesteren.

- Jeg har skrevet i en mail, at jeg vil forfølge en sag helt til enden, indtil han skifter sind. Og det mener jeg, siger manden til Aarhus Stiftstidende.

- Det her er min eneste måde at gøre opmærksom på de mange problemstillinger, som jeg ikke på andre måder har kunnet trænge igennem med til Skanderborg Kommune. Det er jo ikke for sjov, det her, siger han.

Manden er blevet sigtet for trusler efter straffelovens paragraf 266. Paragraffen handler om trusler, der er egnet til "at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx