Af Heidi Pedersen - 03/05-18 22:42

Hver fjerde kender ikke naboens navn: 'Det betyder noget'Hver fjerde kender ikke naboens navn: 'Det betyder noget'

Ifølge en ekspert er det ikke ligegyldigt, om man kender naboen.

storybild

En nabo kan hjælpe med mange ting i det daglige.

Du hilser måske kort på din nabo på vej til og fra arbejde, men du ved ikke, hvad vedkommende hedder. Du er dog ikke alene - ca. en fjerdedel af danskerne kender ikke fornavnet på deres nabo, viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for MetroXpress.

»Vi ved fra tidligere undersøgelser, at et godt naboskab er vigtigt for folk. Men det er ikke alle, der går lige meget op i det. Det kan f.eks. afhænge af, hvor henne man er i livet,« siger Mia Arp Fallov, lektor ved Institut for sociologi og socialt arbejde på Aalborg Universitet.

Undersøgelsen viser da også, at det især er de unge, der har begrænset viden om deres naboer. Knap halvdelen, 43 pct., af de 18-29-årige har således ingen en anelse om naboens fornavn.

»Mange unge er mere optaget af deres venner. De har ikke så meget tid til at gå op i, hvem der bor omkring dem, og de bor måske midlertidigt. Når man så til gengæld begynder at få børn, så bliver man typisk mere rodfæstet og får interesse for området, man bor i,« siger Mia Arp Fallov.

Ifølge hende er det ikke ligegyldigt, om man ved, hvad naboen hedder. Et godt naboskab kan nemlig være vigtigt i det daglige:

»Det betyder noget i forhold til at føle sig tryg og have tillid til der, hvor man bor. Det kan være en vigtig resurse til at få hverdagen til at hænge sammen, især hvis man bor alene,« siger hun.

Det kan f.eks. være, at man hjælper hinanden med at se efter børnene, slå græsset, holde øje med huset, når man er på ferie osv.

Hos Hjerteforeningen, der i den kommende uge, i samarbejde med den sociale bevægelse 'Fucking Flink', sætter fokus på godt naboskab i en ny kampagne, så man gerne, at flere gik op i, hvem der bor ved siden af.

»Der er stort potentiale i, at vi i højere grad dyrker naboskabet, fordi naboer kan være en betydningsfulde relationer i vores nærmiljø,« siger seniorkonsulent, Anne Sofie Bæk-Sørensen.

1) Hils på hinanden og vis interesse ved at spørge, hvordan det går, når I mødes på trappen eller over hækken.

2) Tilbyd at drikke en kop kaffe eller spis et måltid sammen, så I lærer hinanden at kende.

3) Giv dit telefonnummer til naboen, så han eller hun altid kan få fat på dig. F.eks. hvis du/I er på ferie.

4) Tilbyd at gå en tur sammen i lokalområdet. Fra mandag d. 7. maj, kan du downloade Hjerteforeningens gå-app Min gå-app, hvor du kan udfordre dine naboer til gåture i nabolaget.

5) Gør din nabo opmærksom på, at du gerne låner værktøj, græsslåmaskine eller andet ud.

6) Tilmeld jer nabohjælp, så I sammen kan forebygge indbrud i området.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx