Af SEBASTIAN BJERRING JENSEN - 04/05-17 16:51

Overraskende liste: Gymnasielærere har mest selvtillidOverraskende liste: Gymnasielærere har mest selvtillid

Hvor ligger dit job på listen?

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Bartendere, sælgere eller måske direktører? Tre oplagte bud, når man skal pege på de medarbejdere, der har mest selvtillid.

Ikke desto mindre er virkeligheden en helt anden. Det viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

En del af den store arbejdsmiljøundersøgelse beskæftiger sig nemlig med spørgsmålet om, hvilken jobgruppe der har størst selvtillid og arbejdsglæde. Mere end 25.000 lønmodtagere har deltaget i rundspørgen, og blandt dem er det gymnasielærerne, der har scoret højst.

Drømmejobbet? Snapchat søger dansker til job
Drømmejobbet? Snapchat søger dansker til job

Udvikling: Sådan får du din næste lønstigning
Udvikling: Sådan får du din næste lønstigning

Det er altså lærerne på landets gymnasier, der har den største selvtillid og arbejdsglæde. Derefter følger bibliotekarer, læger, ledere samt dagplejere og børneomsorgsbeskæftigede.

Undersøgelsen løfter også sløret for, hvilke jobgrupper der modsat er i underskud af både selvtillid og arbejdsglæde. Her fører bude og kurerer an, mens nærings- og nydelsesmiddelindustrimedarbejdere følger. De tre efterfølgende pladser tager lager- og transportmedarbejdere, maskinoperatører m. fl. og laboranter sig af.

Studerende: Nej til fokus på nyuddannedes jobsucces
Studerende: Nej til fokus på nyuddannedes jobsucces

De mange lønmodtagere i undersøgelsen har også svaret på, om de har været udsat for mobning på deres arbejde. Her viser tallene, at laboranter er den jobgruppe, hvor mobning er det største problem. Derefter følger måske ikke overraskende kategorien 'bus- og taxachauffører, lokoførere m.fl.'.

Modsat kan præcisionshåndværkerne klappe sig selv på skulderen og glæde sig over, at meget få medarbejdere i den branche har følt sig udsat for mobning.

LÆS OGSÅ: Søren Pind vil straffe studier uden jobudsigt

LÆS OGSÅ: Sådan sikrer du dig din næste lønforhøjelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35.000 kunder dropper stort teleselskab
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx