Af Ritzau - 05/10-16 13:01; Opdateret: 05/10-16 13:25

Boligejere i provinsen får flest penge tilbage i ejendomskatBoligejere i provinsen får flest penge tilbage i ejendomskat

Boligejere i provinsen får mest tilbage for år med fejlagtige ejendomsvurderinger, viser regeringens udspil.

storybild

Mere end 700.000 boligejere skal have penge tilbage som følge af for høje ejendomsvurderinger i perioden 2011-2018. Flest penge skal boligejerne i provinsområder som Lolland-Falster, Sønderjylland og det vestlige Jylland have, fremgår det af udspillet, "Tryghed for boligejerne", som regeringen præsenterer onsdag. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Det er især boligejere i provinsen, der står til at få penge tilbage, når de cirka ti milliarder kroner i for meget opkrævet ejendomsskat skal betales tilbage.

Ifølge regeringens udspil, "Tryghed for boligejerne", skal statskassen særligt punge ud til boligejere på Lolland-Falster, i Sønderjylland og i det vestlige Jylland.

- Ingen, som ejer en bolig i dag, skal frygte at blive beskattet fra hus og hjem. Knap to tredjedele vil betale mindre, end der ellers var lagt op til, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) under præsentationen af udspillet.

- Får vi ikke lavet nye vurderinger, fortsætter de skævheder, der er på boligmarkedet. Det er nogle urimeligheder, som kun bliver større.

I alt skønner regeringen, at mere end 700.000 boligejere skal have penge tilbage for fejlagtige ejendomsvurderinger, der har gjort, at de er blevet opkrævet for meget i boligskat.

Beløbene varierer fra få tusinde kroner til mere end 15.000 kroner, som boligejerne fra 2018 kan se frem til at få tilbagebetalt som et engangsbeløb.

I sit udspil opstiller regeringen eksempler på beløbsstørrelserne for ejere af et typisk enfamiliehus i henholdsvis Guldborgsund på Falster og Tønder i Sønderjylland:

Guldborgsund-borgeren kan se frem til cirka 16.100 kroner, mens Tønder-borgeren kan putte 11.600 kroner i portemonnæen.

Pengene bliver udbetalt automatisk, efter at de nye ejendomsvurderinger forventes at ligge klar i 2018.

Ud over de nævnte områder står boligejere på Vestsjælland og i dele af det Midt- og Sydfynske område til at få mest tilbage i boligskat.

Færrest penge retur får boligejerne i hovedstadsområdet samt i og omkring Odense og Aarhus.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx