Af - 13/01-16 13:13; Opdateret: 13/01-16 16:04

Stinna provokerer med pistol og peberspray: Politiet kan ikke hjælpe hvis jeg bliver voldtagetStinna provokerer med pistol og peberspray: Politiet kan ikke hjælpe hvis jeg bliver voldtaget

De seksuelle krænkelser i flere storbyer i Europa rammer danske kvinder på trygheden, siger Stinna S. Goldbach, som altid har en peberspray med i byen.

Bildstrecke im Grossformat »

16.04: Opdateret med kommentar fra Rigspolitiet.

32-årige Stinna S. Goldbach, hendes kavalergang, en peberspray, en pistol og en håndtaske har fået Facebook til at koge det seneste døgn.

Hendes statusopdatering er ind til videre delt 800 gange og har næsten 500 kommentarer. Ud over våbene og de høje hæle er der en lang tekst, som er adresseret til de danske politikere.

Imens I tilsyneladende indleder 2016 med at bekymre jer om eget lønniveau, og hvor mange millioner og tjenere en pensioneret wannabe royal skal have. Så har JEG travlt med at shoppe nye accessories, som passer i min håndtaske...
Stinna S. Goldbach frygter nemlig, at masseoverfald på kvinder som dem, der er set i blandt andet Køln og Stockholm, også kan ske i Danmark.

Og hun tror ikke på hjælp fra politiet.

- Alt hvad man hører i medierne er, at politiet ikke vil komme ud til indbrud, og de vil ikke noget som helst. Så jeg føler mig ramt på min retsfølelse, for jeg føler mig ikke sikker, siger hun til metroxpress.

Kære politikere, Imens i tilsyneladende indleder 2016 med, at bekymre jer om eget løn/ pensions niveau, hvor mange...

Posted by Stinna S. Goldbach on Tuesday, January 12, 2016

Selvom det altså endnu ikke er foregået i Danmark, er det rigeligt tæt på for Stinna. Og hun fortæller om en episode, hun selv har oplevet:

- For nyligt var en veninde og jeg ude sammen. Min veninde havde en meget nedringet kjole på, og der var mænd - primært med udenlandsk herkomst - som stoppede op og begyndte at gramse på hende. Både hende og jeg sagde fra - jeg ringede til en kammerat for at få ham til at komme. Og hun blev efterfølgende forfulgt at de mænd.

Er det i sådan en situation, at du ville trække dit våben?

- Nej, at forsøge at tale til personen vil altid være mit personlige førstevalg.

Hvornår vil du så trække dit våben?

- Hvis jeg føler mig truet på livet, og hvis det ikke stopper efter, jeg gentagende gange har sagt stop, siger hun og tilføjer:

Men jeg kunne ikke drømme om at tage en pistol med i byen

Pistolen på billedet er ikke ægte. Det er en attrap, som hun bruger for at understrege, at hun har meldt sig ind i en skydeklub for at lære at skyde og få en våbentilladelse. Målet er at få en pistol i hjemmet, siger hun til metroxpress.

Men mange af dem, der har kommenteret hendes statusopdatering, tolker billedet sådan, at hendes intention er at tage en pistol med i byen.

Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?
Kun en af 60 voldtægter fører til dom: Metroxpress spørger hvorfor?

Det er bare for at sætte ragnarok i det hele. Det er ren provokation. Jeg vil gerne være i stand til at have en pistol i mit hjem, men at bringe en pistol ud i nattelivet, kunne jeg personligt ikke drømme om

- Mit ærinde er at fortælle politikerne, at jeg ikke føler mig sikker.

Pebersprayen er til gengæld ægte. Og den har hun haft med i byen de seneste ti år, selvom det er ulovligt.

Som kvinde er man bare det mere sårbar, end mænd er. Og det er min måde at føle, at jeg står en mand fysisk lige, så jeg føler mig lidt mindre magtesløs over for en person, som er fysisk stærkere end mig.

Det er ikke lovligt at have en peberspray i Danmark, men det tager hun køligt.

- Får jeg en bøde, tager jeg den med glæde, hvis det er det, politiet mener, der skal til. Og jeg kan garantere, at jeg skaffer en ny rimelig hurtigt.

Chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), Lisbeth Jessen, advarer kraftigt imod at man griber til selvtægt.

- Jeg forstår godt kvinders bekymring. Det er urimeligt, at kvinder skal have den bekymring, men det giver ikke ret til selvtægt. Man skal altid kontakte politiet, og i visse tilfælde personalet på det pågældende sted, siger hun til metroxpress.

- Jeg håber, at kvinden bag opslaget blot bruger retorik til at lufte sine frustrationer, for det er en meget dårlig idé at gøre sig selv til kriminel. Besiddelse af en pistol kan give ubetinget fængsel i et år, og besiddelse af peberspray kan give en meget stor bøde, siger Lisbeth Jessen.

Hun er imidlertid ikke bekymret over, at Stinna Goldbachs opslag er blevet delt af så mange, og nyder stor opbakning.

- Der er tale om forbrydelser, som giver os alle sammen sved på panden, så det er super fint, at folk støtter op. Men kun så længe, at man ikke støtter selvtægt, siger NEC-chefen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Efter voldtægten: Politiet påstod, jeg havde stukket en dildo op bag i og rullet mig i græsset

LÆS OGSÅ: Voldtægtsoffer: Jeg følte ikke, politiet troede på mig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx