Af - 06/08-16 09:46

20-årige Noah er fanget i en kvindes krop: Nu samler han ind til en vigtig operation20-årige Noah er fanget i en kvindes krop: Nu samler han ind til en vigtig operation

Selvom Noah er født som kvinde, er hans største drøm at blive en mand. Mandag tog han et vigtigt skridt mod målet, da han oprettede en online-indsamling til en brystoperation.

Bildstrecke im Grossformat »

- Det er underligt. Når jeg kigger ned på papiret, kan jeg se, at jeg er en dreng. Men jeg har bryster, der buler ud og en lys stemme.

Ordene kommer fra 20-årige Noah Bonde Paepke. Han er født som pige, men har hele sit liv følt, at han var fanget i den forkerte krop. Følelsen har resulteret i en mangeårig og altoverskyggende drøm: Noah ønsker inderligt at blive en mand. Både af egen og andres opfattelse.

For seks måneder siden tog den unge nordsjællænder det første skridt, da han fik foretaget et juridisk kønsskifte. Det vil sige, at han fik et CPR-nummer, der er tilsvarende for en mand. Men for 20-årige Noah er det ikke nok. Der mangler stadig noget essentielt, før hans identitetsrejse er fuldendt.

- Jeg vågner hver eneste morgen og tænker, at jeg skal gemme mig væk. Sådan, som jeg ser ud, er ikke sådan, jeg føler mig, siger han i et interview med metroxpress.

Noah fortæller, hvordan han hver dag binder sine bryster ind, så de ikke kan ses under blusen. Øvelsen giver store gener, og det er meget smertefuldt for ribbenene, fortæller han. For ikke altid at skulle skjule sig og konstant forsøge at være en anden, ønsker Noah en operation, hvor han kan få fjernet sine bryster.

- En operation vil betyde, at jeg ikke længere skal føle mig fanget i en forkert krop, siger Noah, som dog ikke ønsker at få skiftet kønnet mellem benene.

Britiske studerende kræver hygiejnespande på herretoiletterne
Britiske studerende kræver hygiejnespande på herretoiletterne

Har startet indsamling

En brystoperation kræver i Danmark, at man gennemgår en større mentaltest. Den har Noah allerede afprøvet hos sin læge, men han følte, at den med spørgsmål som “Tænker du på dine forældre, når du onanerer?" eller “Tænder du på rutsjebaner?” var for krænkende. Derfor planlægger han at få lavet operationen i Tyskland, hvor der ikke er lignende krav.

Det eneste problem med at få foretaget indgrebet i vores naboland mod syd er økonomien. En sådan operation er dyr, og som det ser ud i øjeblikket, hvor Noah er jobsøgende, har han på ingen måde råd til selv at finansiere den

Derfor fik han sammen med sin kæreste, Melissa, idéen om at starte en offentlig indsamling på nettet.

Pige får at vide, hendes far er transkønnet - hendes reaktion er skøn
Pige får at vide, hendes far er transkønnet - hendes reaktion er skøn

Indsamlingen, som er oprettet på caremaker.dk, har kørt siden den 1. august og har allerede indtjent over 6.000 kroner.

- Jeg er fuldstændig overvældet over, at jeg allerede har modtaget både små og store beløb fra venner, familie og fremmede, siger Noah, som fortæller, at det største beløb kommer fra Noahs far, som har doneret 1.000 kroner til sin søns operation.

Selvom 6.000 kroner er flot, er det dog langt fra nok, hvis Noah skal kunne betale den 35.000 kroner dyre operation. Men ifølge Noah skal det lykkes. For operationen er noget, han ønsker sig inderligt:

- Det er ikke for at overdrive, men det vil betyde ALT, hvis jeg fik råd til den operation.

Ben er den første transkønnede på forsiden af stort magasin
Ben er den første transkønnede på forsiden af stort magasin

Du kan se, hvordan det går Noahs indsamling her.

LÆS OGSÅ: Laura er transkønnet: Læger stillede groteske spørgsmål

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx