Af Niels Thimmer - 16/01-14 06:27

Forklaring fra Thornings topchef 'lyder mærkværdig'Forklaring fra Thornings topchef 'lyder mærkværdig'

Lektor undrer sig over departementschefs påstand i sagen om aflyst Christiania-møde.

storybild

Statsministeriets departementschef Christian Kettel Thomsen lever normalt et liv på pæn afstand af Christiansborg-journalisternes tv-kameraer og mikrofoner. Men efter en høring i Folketinget onsdag blev statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nærmeste embedsmand omringet af journalister. Christian Kettel Thomsen blev gang på gang bedt om at svare på, om han orienterede Helle Thorning-Schmidt om PET-sagen. (Billede: Anders Birch / Polfoto)

Statsministeriets forklaring i den såkaldte PET-sag virker ikke særlig overbevisende, mener en ekspert i offentlig forvaltning.

Onsdag meddelte departementschef Christian Kettel Thomsen, at Statsministeriet ikke før 9. december vidste noget om, at daværende justitsminister Morten Bødskov (S) havde ført Folketingets retsudvalg bag lyset i sagen om et besøg på Christiania.

- Det lyder mærkværdigt, hvis de (Statsministeriet, red.) ikke vidste noget, siger Birgitte Poulsen, lektor i offentlig forvaltning ved Roskilde Universitet, til DR2's Deadline.

Tidligere onsdag blev Statsministeriet hvirvlet ind i den sag, der kostede Morten Bødskov ministerposten.

Nye dokumenter viser således, at Christian Kettel Thomsen den 19. november fik en mail fra Justitsministeriets nu hjemsendte departementschef, Anne Kristine Axelsson.

Mailen indeholdt et udkast til en udtalelse fra Morten Bødskov. Af udkastet fremgår det, at begrundelsen for at aflyse besøget på Christiania var fabrikeret. Retsudvalget "fik et forkert billede", beklager ministeren.

Udvekslingen af mails fortsatte mellem de to ministeriers topchefer samme dag.

Men da Justitsministeriet onsdag eftermiddag sender en pressemeddelelse ud, er Bødskovs erkendelse om at have givet "et forkert billede" pillet ud af teksten.

- Det virker som om, at sagen er sendt til clearing i Statsministeriet. Departementschefer har pligt til at orientere Statsministeriet, hvis deres minister prøver at bryde loven, siger Birgitte Poulsen til Deadline.

- Så det, der kan være sket, er, at Anne Kristine Axelsson på denne her måde måske har forsøgt at holde sin ryg fri - hun kan simpelthen have været i tvivl om, hvordan man skulle håndtere en sag, der er så penibel, siger hun ifølge dr.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx