Af - 22/01-15 20:43; Opdateret: 26/01-15 08:18

TV: Nu går Frederik forrest for børn med spastisk lammelseTV: Nu går Frederik forrest for børn med spastisk lammelse

Efter metroxpress' artikel har Københavns Kommune nu permanent givet Frederik Rohrberg Jessen en såkaldt FES, så han kan gå normalt.

Sådan så det ud første gang, Frederik Rorhberg Jessen fik FESen på. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

I december fortalte vi historien om 13-årige Frederik Rohrberg Jessen, vis højeste julegaveøsnke var en Funktionel Elektrisk Stimulator (FES) fra Københavns Kommune.

Nu har Frederik fået sit ønske opfyldt, og hele januar har han gået i folkeskole sammen med sine kammerater igen.

- Det var helt fantastisk, og Frederik blev meget glad. Det var et rigtigt juleeventyr, siger Frederiks mor, Karina Rohrberg Jessen, om brevet med det positive indhold fra Københavns Kommune.

TV: Se hvad elektriske stød gør ved Frederik
TV: Se hvad elektriske stød gør ved Frederik

FESen hjælper Frederik med at gå normalt, da han lider af cerebral parese – også kaldet spastisk lammelse – som han fik efter en blodprop i 2010.

- Nu søger vi om hjemmetræning efter et amerikansk koncept, der også stimulerer hjernen, siger Karina Rohrberg Jessen, der nu har en dreng med en realistisk drøm om fodboldskole til sommer.

- Han er lidt utålmodig, for han vil gerne kunne løbe allerede nu. Men det tager jo lidt tid at træne musklerne helt op igen.

Udlandet elsker Team Tvilling
Udlandet elsker Team Tvilling

Frederiks FES bliver løbende tilpasset af bandagist Jan Nielsen, og efter artiklen i metroxpress har han haft travlt.

- Vi har haft 4-5 børn med nogle proaktive forældre inde siden artiklen. De har haft rigtig meget succes med en FES, og det er fantastisk at se tårerne i mødrenes øjne, når det sker, siger Jan Nielsen.

Frederik Rohrberg Jessens historie har nu fået Hvidovre Hospital til at inkludere FES i et ph.D.-studie om børn med spastisk lammelse. Hvis FESen bliver en succes i studiet, kan det ifølge Jan Nielsen være nøglen til at få metoden bredt ud i hele det danske sundhedsvæsen.

LÆS OGSÅ: Ægte kærlighed: Derfor trækker far sin søn rundt de vildeste steder

LÆS OGSÅ: Team Tvilling dagen efter Ironman: Vi kom tættere på hinanden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx