Af Ritzau - 29/11-16 10:14; Opdateret: 29/11-16 10:24

Løhde skal få det offentlige til at køre længere på literenLøhde skal få det offentlige til at køre længere på literen

Jobbet som innovationsminister handler om at få mere velfærd for pengene, lyder forklaring om nyt ministerium.

storybild

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde, Finansminister Kristian Jensen og Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, da der mandag var ministerskifte i Finansministeriet. Til stede var også Departementchef Martin Præstegaard. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Sophie Løhde (V) går efter udvidelsen af regeringen fra at være sundhedsminister til at være minister for offentlig innovation.

Dermed får hun ansvaret for, at borgerne får mere velfærd for pengene, siger hun selv om det nyoprettede ministerium.

- Vi får et skifte væk fra proces og registreringskrav til i højere grad at sætte fokus på mål, kvaliteter og resultater til gavn for den enkelte borger.

- Kort sagt, hvordan vi får den offentlige sektor til at køre længere på literen i en tid, hvor pengene er få, sagde innovationsministeren til DR.

Begrebet "offentlig innovation" handler om at finde løsninger, der ikke er set før og at bringe gode løsninger fra et sted i den offentlige sektor til et andet.

Med udnævnelsen får hun også en større del af finansministerens tidligere opgaver og rykker ind i Finansministeriet, hvor der hidtil kun har siddet én egenrådig minister.

Den afgående finansminister Claus Hjort (V) understregede ved ministeroverdragelsen dog, at der bliver tale om "to ligeværdige ministre" i det økonomiske magtcentrum på Slotsholmen.

Sophie Løhde får ansvar for modernisering, fornyelse, effektivisering og styring af den offentlige sektor.

Hun skal også sætte sig for bordenden, når det gælder overenskomstforhandlinger, løn, pension, ledelse og personale i det offentlige.

Og sager vedrørende digitalisering og it ligger også under hende.

Desuden har regeringen jævnfør det nye regeringsgrundlag nedsat en ledelseskommission, der skal sikre bedre ledelse i det offentlige, og hun skal stå for et moderniseringsprogram for den offentlige sektor.

Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens IT og Statens Administration med samlet omkring 1000 ansatte kommer til at høre ind under det nye resortområde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) påpegede ved præsentationen af regeringsgrundlaget søndag, at trekløverregeringen vil "styrke kernevelfærden".

For Sophie Løhde betyder det at give borgerne en øget grad af frie valg, sætte medarbejderne fri med respekten for deres faglighed og at sætte ledelse i højsæde, lyder forklaringen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx