Af - 27/12-13 12:00; Opdateret: 27/12-13 13:08

Vil du overraske dine nytårsgæster? Her er barchefens bedste cocktailsVil du overraske dine nytårsgæster? Her er barchefens bedste cocktails

Barchefen på cocktailbaren 1105 giver her tre bud på alternative drinks, der passer til nytårsaften.

Bildstrecke im Grossformat »

Nytårsaften er snart over os, og det betyder ikke kun storslået fyrværkeri - men også storslåede nytårsdrinks.

Hardeep Rehal er barchef på cocktailbaren 1105 i København og tredobbelt vinder af DM i cocktail, han hjælper dig her til at lave cocktails, der vil blæse gæsterne omkuld.

Han har sammensat tre cocktails, der tager udgangspunkt i Tangueray Ten-gin, Ron Zacapa 23-rom og whiskeyen Johnnie Walker Gold.

Blandt andet afløseren til Irish Coffee, der kan ses nederst i artiklen. Se billeder af de tre drinks i galleriet.

Hardeep Rehal råder til, at man benytter sig af friske råvarer, som friske frugter og bær samt friskpresset juice.

De tre drinks:
"Bubbly Cherry"

Kommentar: Nytår og champagne går hånd i hånd. Så hvorfor ikke byde dine gæster velkommen til en smuk og frisk champagnecocktail? Syren fremmer sulten, og man bliver generelt bare glad af champagne. Genbrug kirsebærsovsen, som var tilovers fra risalamanden.

Opskrift:
3 cl. Tanqueray Ten
2 cl. friskpresset citronsaft
1 cl. lage eller siruppen fra kirsebærsovsen
10 cl. champagne.

Gin, citronsaft og kirsebærsirup shakes sammen og sies over i et champagneglas, som toppes med champagne. Garner med de syltede kirsebær fra kirsebærsovsen og skallen fra den pressede citron.

Kendiskok: Sådan laver du perfekt flæskesteg
Kendiskok: Sådan laver du perfekt flæskesteg

"Amaretto 23"
Kommentar: Passer champagne egentlig til kransekagen? Spørger du en kok, tjener eller en vinmand, vil ingen af dem anbefale at drikke champagne til kransekagen. Tværtimod, for det passer på ingen måder harmonisk sammen. Prøv i stedet at drikke en cocktail til kransekagen, som man kan skræddersy, så den matcher sødmen i kagen. Så kan du gemme den gode champagne til middagen eller efter nytårsbraget.

Opskrift:
3 cl. Zacapa 23
2 cl. amaretto
3 cl. friskpresset citronsaft
2 cl. sukkerlage
2 cl. æggehvider (pasteuriserede æggehvider kan også bruges)

Alle ingredienser shakes sammen godt og længe, indtil man skaber en god skummet drink. Sies over i et oldfashioned glas (lowball) med isterninger. Garner med en skive citron, og evt. lidt revet chokolade over.

"Hot buttered Scotch"
Kommentar: Efter man har stået og frosset i kulden og set på nytårsfyrværkeriet, vil man gerne have varmen igen. Den nemmeste måde er med god alkohol. Her et twist på en varm cocktail, der har givet varmen til mennesket i næsten 100 år. Med denne cocktail kan du erstatte din Irish Coffee med ynde, stil og velsmag.

Opskrift:
5 cl. Johnnie Walker Gold
2 – 3 teske rørsukker eller brun farin
Stødte julekrydderier (allehånde, kanel, nelliker, kardemomme, stjerneanis)
8 – 10 cl. kogende vand
1 teske smør
Muskatnød

Kom lidt af det varme vand i bunden af et vinglas, opløs sukkeret i vandet. Kom herefter krydderier og whisky i rør godt rundt. Hæld resten af det varme vand og smørret i, rør en smule rundt og slut af med revet muskatnød påtoppen. Garner med et par hele stykker af de krydderier, der er i drinken. F.eks. en kanelstang eller stjerneanis eller hvad du har tilbage fra glöggen eller julesmåkagerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Medie med kæmpe transferbombe: Zlatan...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx