Af - 05/05-14 22:16

Misforstået socialdemokrat: Bendtsen henter kaffe til migMisforstået socialdemokrat: Bendtsen henter kaffe til mig

Socialdemokraternes EP-medlem Christel Schaldemose føler sig misforstået, efter flere medier tidligere i dag skrev, at hun anbefalede folk at stemme på konservative Bendt Bendtsen.

storybild

Christel Schaldemose (S) ser gerne, at Bendt Bendtsen fortsætter i Europa-Parlamentet. Men mest fordi det er rart, at have en politibetjent i nærheden af sig. (Billede: Polfoto)

Det trak store overskrifter hos flere netmedier, da Socialdemokraternes Europa-Parlament-medlem Christel Schaldemose tidligere i dag angiveligt anbefalede borgerlige vælgere at stemme på Bendt Bendtsen (K) ved det kommende EU-valg.

Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning
Socialdemokratisk EU-håb går i flæsket på Thorning

Ifølge meningsmålinger står den tidligere konservative partiformand til at miste sit sæde i Europa-Parlamentet, og dermed mister Danmark sin repræsentant i den magtfulde konservative EPP-gruppe.

Men den socialdemokratiske politiker føler sig misforstået:

Sådan vil stemmeslugere gafle flere stemmer før EU-valg
Sådan vil stemmeslugere gafle flere stemmer før EU-valg

- Jeg anbefaler selvfølgelig ikke, at man stemmer på andre end Socialdemokraterne. Jeg prøvede bare at sige, at det er vigtigt, at man stemmer. Og så forsøgte jeg at sige, at hvis man er borgerlig, så kan det i få danske mærkesager være vigtigt at have en mand i den magtfuld gruppe. Så jeg har aldrig direkte opfordret nogen til at stemme på Bendt Bendtsen.

Christel Schaldemose bemærker dog i spøg, at der er flere gode grunde til, at den tidligere politimand og minister beholder sit kontor i Bruxelles.

EU-patentdomstol?? Hvad pokker er det?
EU-patentdomstol?? Hvad pokker er det?

- Det vil helt sikkert øge mine chancer for at prøve hans lille røde MG'er. Og det er altid trygt at have en tidligere betjent i nærheden. Og så har jeg også en, der vil hente kaffe til mig - det gør han ofte, siger Christel Schaldemose med henvisning til den skæve sag fra 2007, hvor Bendt Bendtsen inden en partilederdebat på TV 2 troede, at Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen var piccoline og bad hende hente en kop kaffe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
'Paradise'-par havde sex på tv: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx