Af - 27/11-15 14:22

Her er hemmeligheden: Sådan får du en taxa på vej hjem fra byenHer er hemmeligheden: Sådan får du en taxa på vej hjem fra byen

Metroxpress har allieret sig med et taxabureau, som løfter sløret for deres tips til at få en taxa. De fortæller også, hvor man kan stille sig for at øge chancer.

Bildstrecke im Grossformat »

Se den brugbare insider-viden og tips her i galleriet.

Festen er død, snapsen er drukket, det regner, og nu vil du egentlig bare gerne hjem. Men det vil de mange andre nissehue-beklædte, White Christmas-skrålende folk i gaderne også.

Det er for alvor ved at blive julefrokost-sæson, og det betyder fest ud på de sene nattetimer og masser glade mennesker i byen. Det er dejligt at være mange til fest, men ikke når alle skal hjem på samme tid. Så opstår problemet, som alle kender:

Taxaerne bliver taget lige for næsen af dig.

Tesla sender gratis luksus-taxa på gaden i Aarhus
Tesla sender gratis luksus-taxa på gaden i Aarhus

Men hvad siger taxa-chaufførerne, man skal gøre for at gøre sig forhåbninger om at få det tiltrængte lift hjem?

TAXA 4x35 deler her lidt insiderviden og de bedste tricks til, hvordan du lettest får prajet en taxi i de sene nattetimer. Nogle af tipsene er ikke raketvidenskab, og nogle har du måske hørt før. Se her, hvad du kan gøre/blive bekræftet i, hvad du gør rigtigt:

Dansk Taxi Råd efter drab: Taxachauffør er et udsat job
Dansk Taxi Råd efter drab: Taxachauffør er et udsat job

De er der


Først skal det siges, at selvom det føles som om, der INGEN taxaer er, så er der altid flest vogne på gaden, når byen er fuld af festglade mennesker. De er altså derude et sted, du skal bare gøre det rigtige for at få fat i en.

Søg væk fra alle de andre


Mange tror måske, at det er nemmest at få en taxi der, hvor der er flest mennesker, fordi taxaerne søger derhen. Men sådan er det ikke, lyder det fra TAXA 4x35. Hemmeligheden er at søge væk fra menneskemængden, også selvom der kommer mange taxaer kørende til de mange håbefulde.

Tag testen: Har du styr på sexsygdomme, smitte og symptomer?
Tag testen: Har du styr på sexsygdomme, smitte og symptomer?

Glem stationen


På travle dage er stationer ikke et godt sted at vente. Du kan være heldig, at en kunde netop bliver sat af, når du kommer forbi og skal bruge en taxa, men sandsynligheden er lille. Ofte oplever taxachaufførerne at blive prajet, før de når frem til stationen.

Bevæg dig ud på de store veje


Hvor skal du så gå hen? Søg ud mod nogle af de større indfaldsveje. Det er nemlig her, de ledige taxaer kommer kørende, når de har sat en kunde af uden for centrum og er på vej ind for at samle nye kunder op. I København taler vi om indfaldsveje som Østerbrogade, Vesterbrogade, Enghavevej, H.C. Andersens Boulevard, Gammel Kongevej, hvor der er større chance for at få sig en taxa.

Hvad er det værste, du nogensinde har glemt?
Hvad er det værste, du nogensinde har glemt?

Brug apps


Hvis du ikke får prajet en taxi, så kan du bruge forskellige taxa apps. Eksempelvis TAXA 4x35's, hvor du kan indtaste, hvor taxien skal afhente dig samt dit navn og telefonnummer. Navn og telefonnummer behøver du blot taste ind første gang, du bruger app’en. Smartphonen vil således oftest være den nemmeste og hurtigste måde at skaffe en taxi.

LÆS OGSÅ: Fem ting du kan lave i Aarhus i weekenden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx