Af Ritzau - 20/12-16 16:24; Opdateret: 20/12-16 16:45

Brødre skal i fængsel for sexfælde mod ung mand i BrønshøjBrødre skal i fængsel for sexfælde mod ung mand i Brønshøj

To mænd er dømt for at holde en ung mand fanget i ti timer og presse ham til at hæve 95.000 kroner sidste år.

storybild

Retten på Frederiksberg har tirsdag afsagt dom i en nævningesag med to brødre, der var tiltalt for hjemmerøveri og afpresning af en ung mand i Brønshøj. Brødrene har fået fængselsstraffe på to og fire år. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

To brødre på 22 og 23 år skal henholdsvis to og fire i år i fængsel for røveri, ulovlig tvang og frihedsberøvelse, efter at de i november sidste år lokkede en yngre mand i en sexfælde.

Det har et nævningeting i Retten på Frederiksberg besluttet tirsdag. Tiltalen lød også på hjemmerøveri, men det har nævningerne ikke dømt brødrene for.

Den 22-årige Christoffer Gøth og den 23-årige Mikkel Gøth troppede sidste år op hos en mand i Brønshøj, som de holdt fanget i cirka ti timer. I noget af tiden holdt de ham fanget i håndjern.

Med trusler tvang de manden til at overføre 1000 kroner til en bettingside. De forsøgte også at overføre 95.000 kroner, men da det mislykkedes, blev de hos manden natten over.

Dagen efter tog de sammen med manden, der er i midten af 20'erne, en taxi til en bank, hvor de fik ham til at hæve 95.000 kroner, som han afleverede til Mikkel Gøth.

Storebroren kom i kontakt med manden fra Brønshøj, da han oprettede en falsk profil, hvor han udgav sig for at være en 14-årig pige, der gerne ville have sex med manden.

Under et retsmøde i sagen forklarede den tiltalte storebror, at han oprettede profilen Sofiepigen2001 for at komme i kontakt med pædofile. Han ville gerne skabe debat om pædofili i Danmark, hævdede han.

Tilsyneladende var han inspireret af TV3-programmet "Jagten", hvor journalister afslører mænd, der kontakter mindreårige på nettet.

Mens lillebroren kun er dømt for det ene tilfælde, har Mikkel Gøth flere gange afpresset mænd.

Han er dømt for yderligere et røveri og afpresning, et tilfælde af afpresning samt et forsøg på afpresning. Afpresningerne og forsøget på det blev begået i sommeren 2015.

Brødrene har været varetægtsfængslet siden november sidste år. Lillebroren blev løsladt, indtil han kan afsone, mens storebroren stadig skal sidde varetægtsfængslet.

Manden fra Brønshøj blev i oktober idømt tre måneders betinget fængsel for at ville have sex med den fiktive 14-årige pige.

De to brødre vil nu tænke over, om de vil anke dommen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx