Af - 02/09-15 20:34

Ny måling: Løkke har fået stabil startNy måling: Løkke har fået stabil start

Venstre fastholder valgresultatet, og blå blok går samlet lidt frem, viser ny måling. Det er en god nyhed for Løkke, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup.

storybild

Løkke har fået en stabil start i Statsministeriet. Men vælgeropbakningen er stadig ikke prangende, siger politiske kommentator Henrik Qvortrup. (Billede: polfoto/arkiv)

Trods nogle skæve skud fra forsvarsminister Carl Holst (V) og endnu en skandalesag i Skat, som den unge skatteminister Carsten Lauritzen (V) nu skal håndtere, har Venstre og resten af blå blok fået en ganske stabil start på den politiske sæson efter valget i juni.

I modsætning til Socialdemokraterne indtog i regeringskontorerne i 2011 - som kostede partiet drøje vælgerhug, efter De Radikale havde sat sig tungt på regeringsgrundlaget - har Venstre som et-partiregering formået af fastholde sine vælgere efter valget. Løkke og Venstre står til 19,6 procent af stemmerne, og samlet går blå blok med en lille fremgang til både Liberal Alliance og De Konservative to mandater frem. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

- Indtil videre må man sige, at Løkke har fået det maksimale ud af sine mandater.
Henrik Qvortrup, politisk kommentator

Selv om Venstre ikke kan være tilfreds med at ligge under 20 procent, kan partiet noterer sig at have fået en god start, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup.

Pengene værd, Løkke? Milliarddyr ordning giver 600 job
Pengene værd, Løkke? Milliarddyr ordning giver 600 job

- Forudsigelserne om, at Løkke vil få svært ved at regere er gjort til skamme. Tiden arbejder for Løkke, og så længe blå blok har et flertal bag sig, er der ro på bagsmækken. Men begynder vælgerne fra blå blok at sive over midten, vil der blive uro i Venstres bagland og krav til Løkke om at levere fremgang til Venstre.

Mens både SF og De Radikale har svært ved at finde formen i den nye politiske sæson, er det lykkedes Uffe Elbæks alternative tropper at fastholde det overraskende valgresultatet på 4,8 procent af stemmerne.

Løkke vil udbrede sin politik med ny hjemmeside
Løkke vil udbrede sin politik med ny hjemmeside

- De økologiske protestvælgere har fundet hjem. Elbæk har for nylig sagt, at han går efter at fordoble partiets vælgertilslutning. Det er meget ambitiøst, men man kan bestemt ikke afvise, at partiet vækster.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx