Af - 16/08-15 13:51; Opdateret: 16/08-15 14:03

Snyder du også dine Instagram-følgere?Snyder du også dine Instagram-følgere?

Instagram er kun den halve sandhed, men gør det noget? Det spørgsmål stiller klummeskribent Jessica Valenti.

Bildstrecke im Grossformat »

Æstetisk smukke fotos af mad, boligindretning eller rejser. Instagram flyder over med imponerende snapshots fra både kendtes og tilfældiges menneskers liv. Men er det vi ser virkeligheden? Det sætter klummeskribent Jessica Valenti spørgsmålstegn ved.

- Mit Instagram-liv er propfyldt med fantastisk mad, smukke landskaber jeg har set, gruppebilleder med gode venner og lange rækker af bøger skrevet af intelligente, relevante og moderne forfattere. Billederne er nøjsomt tilrettet og redigeret - og de er kun den halve sandhed, sådan skriver den britiske forfatter og klummeskribent Jessica Valenti i et indlæg på The Guardian.

Bobler på neglene: Mærkelig trend stormer frem
Bobler på neglene: Mærkelig trend stormer frem

Og fortsætter med:

- Ja, jeg lavede den hjemmelavede pasta, men jeg bandede mig i gennem de to første forsøg, inden det lykkedes. Jeg havde en skøn ferie, men jeg sugede maven ind på det strandbillede - og jeg er faktisk kun halvvejs i gennem den smarte bog.


Jessica Valenti slår fast, at det kun er den halve virkelighed vi viser - og som omverden ser, men hun elsker faktisk, at det er sådan. Hun mener, vi har behov for at sive ind i en drømmeverden ind i mellem. En digitalverden hvor alt er smukkere, mere misundelsesværdigt og ikke mindst Instagram-potentielt.

Pige med Downs syndrom drømte om modelkarriere - nu er hun booket til New York Fashion Week
Pige med Downs syndrom drømte om modelkarriere - nu er hun booket til New York Fashion Week

Og selvom de fleste godt ved, at den pæne Instragram-verden ikke er hele sandheden, så kan det godt få nogle til at føle sig udenfor, forklarer Anna Bjerre, der er psykolog ved girltalk.dk.

- Det er en parallelunivers, hvor vi ser små udklip af, hvad livet er. Vi kan få bekræftelse, men for nogle kan det give en følelse af at være forkerte, fordi man ikke kan vise det misundelsesværdige liv, som andre kan. Det kan skabe jalousi og usikkerhed.

Anna Bjerre lægger vægt på, at det er naturligt at søge reaktioner fra omverdenen - og Instagram er blandt andre en af de måder, vi får det på i dag.

- Som sådan er det fint, at vi kan drømme os langt væk i flotte billeder, men det må ikke blive en vane og en afhængighed at få 'likes' for at være et glad menneske, lyder det fra psykologen til metroxpress.

Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne
Ny sexet trend: Unge kvinder får blæk under brysterne

Farlig viral trend: - Folk er skøre nok til at skyde dig for det!
Farlig viral trend: - Folk er skøre nok til at skyde dig for det!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx