Af - 21/12-16 16:08

Se listen: Danskerne glemmer de vildeste ting i toget op til julSe listen: Danskerne glemmer de vildeste ting i toget op til jul

Stress og jag er skyld i, at danskerne glemmer alt fra gaver, madretter og sågar børn, når de rejser med toget hjem til jul. Vi har set folk glemme et stort køleskab, oplyser hittegodskontoret.

Bildstrecke im Grossformat »

Når danskerne endelig kan sætte sig til bords den 24. december, er det for manges vedkommende med en puls, der ligger over det sædvanlige hvileleje.

December - og især perioden lige op til jul - er nemlig for mange fyldt med stress og jag, som - hvis det kombineres med travle rejseplaner på tværs øerne og Storebælt - resulterer i glemsomhed og stor frustration.

Sådan lyder konklusionen i hvert fald fra DSBs hittegodskontor, som i løbet af december modtager mellem 2.000 og 2.400 glemte sager, hvor hovedparten op til og under jul er glemte julegaver.

11 julegaver, hvor det gik HELT galt med indpakningen
11 julegaver, hvor det gik HELT galt med indpakningen

Over for metroxpress forklarer Lill Andersen, lokalleder på stationskontoret på Hovedbanegården i København, som har hittegodskontoret under sig, at danskerne i deres juleiver udover gaver også glemmer madretter og... ja, børn.

- Henover rejsedagene fra den 24. til den 26. december er det altid voldsomt hektisk. Folk er stressede og glemmer simpelthen hvad som helst: Poser med julegaver, forskellige madretter. Ja, nogen glemmer sågar deres børn, fortæller Lill Andersen.

Hun har været ansat i DSB i mere 25 år og derfor har set lidt af hvert. Alligvel er der enkelte jule-episoder, som har bidt sig ekstra godt fast i hukommelsen.

- For nogle år tilbage fik vi indleveret et kæmpestort kølefryseskab. Der var bundet en stor guldsløjfe rundt om, og så var der påklistret en masse D-mark (tidligere tysk valuta, red.). Vi troede, at nogen lavede sjov med os, men efter to dage kom der sgu én og hentede det. Det viste sig, at de skulle fra Tyskland til Stockholm, men glemte gaven undervejs. Ja, man kan undre sig lidt over, hvordan det er muligt at glemme noget så stort, spørger Lill.

Udover at være fysisk hårde er dagene op til jul ifølge Lill også en mental udfordring.

- Det er svært, når forældre eller bedsteforældre står foran én og græder, fordi de har glemt deres gaver til børnene. Det skærer altså i hjertet, når det går ud over de små, lyder det fra Lill Andersen.

Nu' det jul igen: Undgå stress i juledagene
Nu' det jul igen: Undgå stress i juledagene

På stationskontoret på Hovedbanegården i København modtager de glemte sager fra hele Sjælland samt fra de tog, der kommer vestfra. Og fordi julen i år falder på en lørdag, og folk arbejder helt til fredag, regner man fra DSBs side med, at arbejdstrykket i år bliver massivt.

Dog er det stort set altid med en 'happy endning', når folk glemmer deres ting, siger Lill Andersen.

- De fleste får deres glemte sager tilbage, så længe de anmelder det og detaljeret kan beskrive, hvad de mangler, siger hun og henviser til DSBs hjemmeside, hvor man kan anmelde mistede sager.

- Når efterlysningen kommer ind, tjekker vi med det samme, om vi har det. Og har vi det, ringer vi til kunden. Hører vi ikke noget inden for syv dage, overføres alt hittegods til Københavns Politi, siger Lill og afslører til sidst, om de på hittegodskontoret åbner de glemte gaver:

- Nej, aldrig i livet. Det kunne vi ikke finde på. Og derfor skal folk huske at skrive, hvordan gaverne er pakket ind, så vi lettere kan finde frem til dem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx