Af - 22/05-15 11:49; Opdateret: 22/05-15 12:09

Dansk pokersag med snyd for millioner bliver nu efterforsket i udlandetDansk pokersag med snyd for millioner bliver nu efterforsket i udlandet

Den opsigtsvækkende danske pokersag, der omhandler snyd for adskillige millioner kroner, bliver nu efterforsket i en række andre europæiske lande. Det oplyser Københavns Politi.

storybild

Den 32-årige hovedmistænkte i sagen, hvis navn er beskyttet af et navneforbud. (Billede: Arkiv)

Den danske pokersag, som omhandler snyd for et tocifret millionbeløb og har sendt chokbølger gennem den internationale pokerverden, bliver nu efterforsket uden for Danmarks grænser.

Politiet sigter hovedmistænkt i pokersag om millioner
Politiet sigter hovedmistænkt i pokersag om millioner

- Vi har taget kontakt til udenlandske politimyndigheder og bedt dem om hjælp i sagen, og lige nu afventer vi resultatet af undersøgelserne, siger Torben Koldborg Frederiksen, politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet i København, til metroxpress.

Ved du noget om sagen? Skriv til bnw@mx.dk - Tak.

Han fortæller, at dansk politi lige nu indhenter informationer fra en række europæiske lande, hvor millionsvindelen har fundet sted. Hvilke lande og hvor mange kan han ikke oplyse, men han fortæller, at de pågældende lande, der hjælper til i sagen, er der, hvor flere af pokerhjemmesiderne har hovedsæde. Det kan blandt andre være lande som Malta, England eller Isle of Man.

Danske Spil om Pokersagen: Den ryster hele pokerverden
Danske Spil om Pokersagen: Den ryster hele pokerverden

Politiet sigter to personer i pokersag om millioner
Politiet sigter to personer i pokersag om millioner

Københavns Politi kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor lang tid der går, før de regner med at modtage brugbare informationer fra de internationale politimyndigheder. Han vurderer dog, at det kan tage tid:

- Der varer nok lang tid, før vi har et reelt svar fra dem, og før vi har det, kan vi ikke rigtig komme videre, lyder det fra Torben Koldborg Frederiksen.

Venner angav den hovedmistænkte

Pokersagen fik offentlig opmærksomhed, da metroxpress den 9. december 2014 kunne fortælle, at otte personer fra den danske pokerelite havde indgivet en anmeldelse til politiet om, at de var blevet snydt for et tocifret millionbeløb. Den hovedmistænkte i sagen – en 32-årig mand, som også var en del af pokereliten herhjemme – var på daværende tidspunkt en nær ven til de forurettede.

Anklaget for at snyde venner for millioner: Sådan gjorde pokerhajen
Anklaget for at snyde venner for millioner: Sådan gjorde pokerhajen

Over for metroxpress fortalte Københavns Politi, hvordan den hovedmistænkte - hvis navn ifølge retten ikke må oplyses - bar sig ad med at snyde sine 'venner'.

Angiveligt havde han haft adgang til de forurettedes computere, hvilket gav ham mulighed for at installere en trojansk hest:

- På den måde har han kunnet se de andres kort, når de spillede poker mod hinanden, lød det fra Torben Koldborg Frederiksen tilbage i marts.

Udover den hovedmistænkte 32-årige er yderligere to personer sigtet i sagen. Politiet vil ikke gå i detaljer med, hvem de er, eller hvilken rolle de har spillet, men oplyser i dag over for metroxpress, at der er tale om to danskere.

Ved du noget om sagen? Skriv til bnw@mx.dk - Tak.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx