Af Fie West Madsen - 30/12-17 22:04

Tre børn i fyrværkeri-ulykker: Nu går hospital ud med advarselTre børn i fyrværkeri-ulykker: Nu går hospital ud med advarsel

De seneste dage er tre børn blevet behandlet for fyrværkeriskader i Esbjerg og Aabenraa, og det får nu en ledende oversygeplejerske til at slå alarm.

storybild

Tre børn har været involveret i fyrværkeriulykker i Esbjerg og i Aabenraa de seneste dage. Arkivfoto. (Billede: Simon Læssøe)

Det skriver TV Syd.

»Det allerbedste råd er, at det er de voksne, der håndterer nytårskrudtet. Nytårskrudt er bestemt ikke legetøj. Det er rigtig farligt, hvis det bliver håndteret forkert,« siger Christian Jørgensen, der er ledende oversygeplejerske og chef for skadestuen på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg til TV Syd.

Han oplyser samtidig, at de tre børns skader ikke er alvorlige, men det faktum, at de i det hele taget er kommet til skade, er i sig selv slemt nok.

Sidste år var det totale antal skadede i forbindelse med nytår 11 og heraf var tre børn. I år er tre børn altså kommet til skade allerede inden nytårsaften.

Udover rådet om at lade voksne håndtere fyrværkeri, opfordrer oversygeplejersken også til, at man ikke blander alkohol og fyrværkeriaffyring, da det hurtigt kan blive en ekstra farlig cocktail.

Tidligere på ugen var også professor i øjensygdomme fra Aalborg Universitetshospital, Henrik Vorum, ude for at advare om faren ved fyrværkeri. I en video, der er blevet delt mere end 3.000 gange, forklarer professoren blandt andet, hvordan fyrværkeriskader kan medføre glasøje, hvis det går rigtigt galt.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx