Af - 24/02-14 23:07

Flere gymnasier narkotester eleverFlere gymnasier narkotester elever

Flere gymnasier er begyndt at narkoteste elever til fester. Ingen er testet positive, og det får eksperet og DGS-formand til at advare mod unødvendig mistænekliggørelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Hej alle elever. I forlængelse af vores alkohol- og rusmiddelpolitik har vi besluttet, at vi ved kommende fester og caféaftener vil foretage narkotest som stikprøvekontrol. Første gang ved festen på fredag.'

Sådan skrev rektor på Gammel Hellerup Gymnasium Jørgen Rasmussen ud til skolens elever i onsdags. Gymnasiet føjer sig dermed til listen af gymnasier, der narkotester eleverne. Det drejer sig om blandt andre Øregaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium. Ingen af dem har nogensinde testet én elev positiv.

Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash
Professor: Gymnasierne har massive problemer med hash

- Der var nogle forældre, der nævnte det (at nogle elever måske tog stoffer, red.) det over for mig for nylig. Det havde jeg ikke hørt noget om før, men det ville jeg da reagere på og se, om det har noget på sig, siger Jørgen Rasmussen om baggrunden for at indføre testen.

Mens Gammel Hellerup Gymnasium og Espergærde Gymnasium og HF kun tester elever med mistænkelig adfærd, udtager Øregaard Gymnasium to-tre tilfældige elever til narkotest til festerne.

Professor: Almindeligt elever ryger hash i frikvateret
Professor: Almindeligt elever ryger hash i frikvateret

Begge dele er ifølge Jakob Demant, lektor i sociologi ved Københavns Universitet og ekspert i unges brug af euforiserende stoffer, 'en både overflødig og dårlig ide', fordi gymnasierne mistænkeliggør eleverne. I værste fald kan det virke kontraproduktivt, siger han:

Politiet finder hash og kokain i ventilationskanal
Politiet finder hash og kokain i ventilationskanal

- De skaber med deres test en forestilling om, at brug af stoffer er et udbredt blandt skolens elever. Hvis eleverne går rundt med en opfattelse af, at det er relativt normalt af tage stoffer, kan det i værste fald få nogle til at eksperimentere med stoffer, som ellers ellers ikke ville have gjort det.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Vejret bliver endnu værre - her...
bt.dk
Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx