Af - 14/08-16 14:00

Qvortrup: Der bliver udskrevet folketingsvalg til efteråretQvortrup: Der bliver udskrevet folketingsvalg til efteråret

Der bliver udskrevet valg til efteråret, vurderer politisk kommentator Henrik Qvortrup, efter LA-formands skatte-ultimatum.

storybild

Anders Samuelsen (LA) sætter alt på ét bræt: Giv os topskattelettelse på minimum fem procentpoint, eller vi vælter dig, Løkke! (Billede: scanpix/arkiv)

Lige så stålsat, LA-formand Anders Samuelsen er på at få sat topskatten ned med minimum fem procentpoint under dette efterårs højdramatiske skatteforhandlinger, lige så sikkert er det, at det ikke kommer til at ske. Konsekvensen er klar: Løkke bliver tvunget til at udskrive folketingsvalg, bare godt og vel et år efter han dannede sin smalle et-partiregering.

Samuelsen står fast: Fem procent eller ingen V-regering
Samuelsen står fast: Fem procent eller ingen V-regering

Sådan lyder analysen fra politisk kommentator Henrik Qvortrup, efter formand for Liberal Alliance Anders Samuelsen til partiets sommergruppemøde i weekenden skar igennem og gav Løkke to muligheder: Sænk topskatten med fem procentpoint, eller vi vælter dig.

- Der er al mulig grund til at have respekt for en politiker, der melder ud så krystalklart, som Anders Samuelsen gør. Det står nu tindrende klart, at enten får Liberal Alliance sin topskattelettelse eller også vælter de regeringen, siger Qvortrup og tilføjer:

Vælgerne siger nej tak til lavere topskat
Vælgerne siger nej tak til lavere topskat

- Hvis Samuelsen ikke vælter Løkke, findes der ikke for-eksempler på politikere, der har tabt mere ansigt end Samuelsen. Så vil han være ubehjælpsomt til grin.

Selv om Dansk Folkeparti ikke har stillet ultimative krav forud for forhandlingerne, kommer partiet ifølge Qvortrup ikke til at hjælpe Løkke med give Liberal Alliance en topskattelettelse:

Lettelse hos LA: Nu tror Samuelsen på topskattesejr
Lettelse hos LA: Nu tror Samuelsen på topskattesejr

- Dansk Folkeparti kan ikke holde til at kaste så mange vælgere i favnen på Mette Frederiksen og Socialdemokraterne. Det kommer ikke til at ske. Vi får et folketingsvalg, og Samuelsen kommer til at gå i folketingssalen med sit mistillidsvotum til regeringen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx